5 lucruri pe care nu le ştii despre pasta de dinţi
Cu atâtea sortimente de pastă de dinţi care promit să-ţi facă dinţii mai albi,respiraţia mai proaspătă sau care previn apariţia cariilor,nu-i de mirare că nu şti pe care s-o cumperi. Iată ce trebuie să ştii când alegi pasta de dinţi!
Fluoridele sunt importante
Medicii dentişti sunt de acord că,indiferent de scopul pastei de dinţi (pentru albire,pentru respiraţie proaspătă etc),din compoziţie nu trebuie să lipsească fluorul,al cărui efect benefic asupra dinţilor a fost dovedit.
Pasta de albit dinţii... până la un punct
Toate sortimentele care promit albirea dinţilor conţin un abraziv fin care ar putea face mai mult rău decât bine dacă foloseşti periuţe de dinţi dure sau freci prea energic dinţii. Oricum nu-i vei putea albi aşa cum o face un tratament profesionist de albire a dinţilor.
Mai mult înseamnă mai puţin
Dacă pui jumătate de tub de pastă de dinţi pe periuţă nu vei obţine un rezultat mai bun. Dentiştii recomandă ca pasta de dinţi de pe periuţă să aibă dimensiunea unui bob de mazăre. Efectul de curăţare şi de îndepărtare a plăcii dentare este acelaşi şi vei prelungi şi viaţa tubului de pastă.
Cum periezi dinţii
Este mai important cum cureţi dinţii cu periuţa decât cu ce îi cureţi. Nici cea mai bună pastă de dinţi nu va îndepărta resturile de mâncare dacă nu faci corect periajul dinţilor. Ţine periuţa la 45 de grade,fă mişcări circulare,acordă atenţie şi măselelor. Periajul trebuie să dureze două minute.
Pastă sau gel?
În afară de diferenţele de textură, aromă sau preţ, ambele curăţă la fel de bine. Important este să cureţi dinţii dimineaţa şi seara sau,dacă este posibil,după fiecare masă.