Cele mai eficiente plante pentru ochi sănătoşi

1 71184 original jpg jpeg

În farmacia verde găseşti o mulţime de plante cu proprietăţi benefice pentru acuitatea vizuală. De asemenea, multe pot trata afecţiuni oculare, cum sunt conjunctivitele, iritaţiile şi alergiile.

Ştiai căafinulşi albăstrelele acţionează ca nişte ochelari pentru vedere? Acesta au compuşi care ajută vederea slăbită.

Bea decoct din două linguriţe de fructe de afin la 250 ml de apă,fiert 10 minute. Până la vindecare,consumă 3 căni pe zi. Poţi prepara şi infuzie dintr-o linguriţă de frunze la 250 ml de apă clocotită;se infuzează 8-10 minute şi se beau 3 căni pe zi,până la vindecare.

Alte plante,cum este silurul,combat iritaţiile,conjuctivitele şi au puteri antiinflamatoare oculare,antialergice,antiinfecţioase. Pare greu de crezut,dar unele remedii naturiste,cum sunt cele preparate din frunze de corn,sunt recomandate pentru a diminua problemele de miopie şi astigmatism.

Albăstrelele calmează ochii iritaţi

Ochii roşii şi înlăcrimaţi sunt frecvent întâlniţi în răceli şi gripe,însă dacă apar şi senzaţii de usturime,diagnosticul se schimbă. Până să afli despre ce este vorba exact,poţi îmblânzi simptomele cu infuzie de albăstrele.

O foloseşti extern şi o prepari din două linguriţe de flori la 250 ml de apă clocotită. Trebuie infuzată 20 de minute,apoi o laşi la răcit,după care pui comprese de 5-6 ori pe zi sau minimum de 2 ori pe zi,dimineaţa şi seara,pe termen lung.

Mesteacănul combate lăcrimarea excesivă

Infuzia dintr-o linguriţă de frunze uscate şi mărunţite de mesteacăn la 250 ml apă clocotită diminuează lăcrimarea în exces a ochilor. Infuzează amestecul 10 minute,apoi adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Laşi timp de 6 ore şi apoi consumi în două reprize,la interval de 4 ore între mese,timp de 10 zile pe lună,cât timp este nevoie.

Din pătrunjel poţi face decoct. Ai nevoie de 10 g de rădăcină mărunţită la 250 ml de apă,care se fierbe 15 minute. Îl poţi folosi sub formă de spălături şi comprese,efectuate de 2 ori pe zi,atât timp cât este nevoie.

Coacăzul-negru,aliatul împotriva alergiilor

Dacă vrei să scapi de mâncărimile de la nivelul ochilor,care sunt cel mai adesea provocate de alergiile sezoniere,poţi utiliza coacăzul-negru. Din acesta faci o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită,pe care o laşi deoparte 12 minute,apoi consumi 2 căni pe zi,timp de 10-15 zile,chiar dacă mâncărimea a dispărut între timp.

Şi afinul este mai mult decât benefic pentru sănătatea ochilor. Fă o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită,las-o deoparte,acoperită,15 minute,apoi bea 2 căni pe zi,timp de 10-15 zile.

foto:silverpebble.net