Cele mai importante beneficii ale pătrunjelului

Această plantă micuţă, mediteraneană, care dă savoare mâncărurilor tale, a fost utilizată pentru mai bine de 2000 ani în medicina tradiţională. Iată şi de ce!
Reduce riscul decancerConsumul regulat poate reduce riscul de cancer (piele,tract intestinal,sân şi prostată),datorită cantităţilor mari de flavonoizi,cunoscute şi sub numele de apigenină. În plus,pătrunjelul este un puternic antioxidant şi antiinflamator.
Uleiul esenţial de pătrunjel s-a dovedit a fi un jucător important în lupta împotriva alergiilor persistente şi a bolilor inflamatorii autoimune.
Pătrunjelul reduce inflamaţiile şi durerea asociată cu artrita. Planta conţine un ulei numit eugenol volatil,cunoscut pentru proprietăţile sale antiartritice şi antiinflamatorii,dar şi pentru că poate stopa semnificativ umflarea articulaţiilor.
Conţine flavonoide antioxidanţi,apigenină,crisoeriol şi luteolină. Acidul folic din pătrunjel are grijă de sănătatea inimii,prin reducerea sumelor proinflamatorii de homocisteină.
Pătrunjelul a fost listat ca una dintre plantele recomandate în remedierea infecţiilor tractului urinar,ca alternativă la antibiotice. Alte plante de pe listă:splinuţă,urzici şi coada-calului. Consultă-te cu doctorul tău înainte de a trata cu pătrunjel o infecţie urinară.
Anumite substanţe din pătrunjel cresc productivitatea enzimelor hepatice,facilitând eliminarea de toxine din organism. Un studiu realizat pe apigenină,în mod special,a arătat că aceasta poate spori şi efectele unor medicamente utilizate în tratarea cancerului de colon.
Citeşte şi:































