Condimente care te ajută să slăbeşti. Cum acţionează, în ce mâncăruri le poţi folosi

1 shutterstock 1094602733 jpg jpeg

Unele condimente nu numai că dau un gust minunat mâncărurilor şi deserturilor, dar sunt adevărate medicamente, cu acţiuni diverse. Unele dintre ele stimulează digestia şi alte procese din organism, fiind adevăraţi aliaţi atunci când vrei să slăbeşti.

Ghimbirul

Ghimbirul este una dintre cele utilizate plante din lume, folosită de secole pentru aromatizarea preparatelor, dar şi în scop medicinal. În medicina alternativă, planta are ca efect cunoscut reducerea stării de greaţă. Ghimbirul scade nivelul zahărului din sânge şi reduce anumiţi factori de risc pentru bolile de inimă la persoanele cu diabet de tip 2. De altfel, consumul de ghimbir poate ajuta la tratarea indigestiei cronice, având un efect uşor laxativ. Totodată, este foarte bogat în antioxidanţi, fiind un bun energizant. Adaugă ghimbir proaspăt ras în limonade, smothie-uri, salate, marinade sau prepară-l sub formă de ceai.

Piperul negru

Acest condiment universal conţine piperină, un compus bioactiv care ajută la ameliorarea greţurilor, durerilor de cap şi care îmbunătăţeşte digestia şi stimulează tranzitul intestinal lent şi arderile. Acesta trebuie însă să fie proaspăt măcinat peste diverse preparate pentru a-şi păstra proprietăţile.

Turmericul

Deşi este mai puţin folosit în bucătăria românească, turmericul aduce numeroase beneficii sănătăţii. Este un puternic antioxidant şi anti-inflamator, stimulând procesele de ardere din organism. Îl poţi utiliza în supe, sosuri, paste pentru marinat şi condimentat carne şi peşte, în mâncăruri cu orez. De asemenea, din el poţi prepara ceai.

Scorţişoara

Oamenii de ştiinţă au descoperit că scorţişoara poate reduce pofta de dulce, datorită acţiunii sale antioxidante. În afară de consum, o altă variantă este să pui un baton de scorţişoară într-un recipient etanş împreună cu o păstaie de vanilie şi câteva coji de portocală. De fiecare dată când ţi-e poftă de ceva dulce, poţi inhala mirosul plăcut al condimentelor. Scorţişoara pusă în diverse prăjituri sau mâncăruri, ajută celulele să ardă mai rapid zaharurile, iar organismul tău nu va mai stoca grăsimile la fel de uşor. Scorţişoara poate fi folosită pentru aromatizarea deserturilor, dar şi a mâncărurilor din bucătăria asiatică.

Ardeiul iute

Areiul iute este unul dintre cei mai buni aliaţi când vrei să slăbeşti. Este bogat în antioxidanţi şi vitamina C, conţine chiar mai multă decât citricele. Capsaicina, o altă substanţă din ardeiul iute, ajută la topirea grăsimii depusă pe ţesuturi. Ardeiul iute stimulează producţia de endorfină şi adrenalină, crescând rata arderilor cu până la 25%. Pot condimenta mâncăruri cu sosuri, fripturi, supe, mâncăruri de legume, atât în stare proaspătă, cât şi uscaţi.

FOTO Shutterstock



Recente

shutterstock 1056238637 jpg
titlu Cum poți stimula creativitatea 5 colecții LEGO pe care trebuie să le încerci jpg
Aventura construcțiilor cum să motivezi copiii să construiască structuri complexe jpg
Baclava cu nuca  Sursa foto shutterstock 2118779735 jpg
Ceai kukicha  Sursa foto shutterstock 617348237 jpg
shutterstock 192151103 jpg
shutterstock 2370460203 jpg
cutii pentru mancare din carton snick ambalaje png
Budinca de vinete  Sursa foto shutterstock 2341870587 jpg
Dirty coffee  Sursa foto shutterstock 2156457691 jpg
ClickPentruFemei (1) (2) jpg
Rulouri cu rahat  Sursa foto shutterstock 1273105303 jpg
femeie imbracata in negru jpg
431c0c67 8ffc 26bd 966c 4e0b1331dcf7 jpg
clickpentrufemei ro (15) jpg
Tocanita cu carne de por si legume  Sursa foto shutterstock 144242482 jpg
Cum sa sprijini dezvoltarea cognitiva a copilului tau jpg
Lokma gogosele turcesti  Sursa foto shutterstock 2093256418 jpg
bust  foto   Shutterstock jpg
SPIRULINA si ENERGIA   este sau nu o sursa naturala eficienta2 png