Condimentul care este mai puternic decât cafeaua. Află ce alte motive ai să-l consumi în fiecare zi!

1 69902 original jpg jpeg

Cunoaştem şi folosim această plantă, cel mai des, în calitate de condiment, însă trebuie cunoscut faptul că ea are proprietăţi curative nebănuite.

De exemplu,o cană de infuzie din această plantă,dimineaţa,ţine loc de cafea-ba,chiar,este mai puternică decât aceasta din urmă şi nu are nici efectele negative (pentru hipertensivi) ale cafeinei.

Uleiurile volatile (carvacol,linalol,pinen,borneol,timol),taninurile,substanţele amare,sărurile minerale,mucilagiile aflate in compoziţia acestei plante fac din ea un puternic antiseptic,analgezic sau calmant al tusei. 

Preparatele care o au ca bază sunt indicate în caz de:dispepsii,dischinezii biliare,viermi intestinali,plăgi,reumatism,gută,seboree. De asemenea,planta ajută la tratarea problemelor digestive precum aerofagia,eructaţia persistentă,flatulenţa,digestia leneşă şi fluxul biliar sărac,precum şi la calmarea tusei,guturaiului şi astmului.

Ne putem bucura de proprietăţile consumând-o şi sub formă de ceai,infuzie,tinctură sau uleiuri esenţiale. Cea mai cunoscută acţiune binefăcătoare a acestei plante este aceea de a calma tusea-3 căni de ceai pe zi te pot scăpa de tusea deranjantă.

Ȋn ameliorarea stărilor de stres şi a bolilor de nervi,ca şi pentru a-ţi asigura o zi plină de energie,câte o cană cu ceai,băută dimineaţa,are un efect mult mai bun decât cafeaua.

Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR.