Cum să-ţi reduci la minimum riscul de a suferi de cancer ovarian!

Ştiai că băuturile pe care le consumi pot influenţa într-o anumită măsură riscul de a suferi de cancer ovarian? Iată ce să bei în mod constant ca să te fereşti de această afecţiune ce-ţi poate pune în pericol fertilitatea.
În urma unui studiu realizat la Şcoala Medicala Norwich din estul Angliei,cercetătorii englezi au ajuns la concluzia că persoanele care beau în mod constant ceai negru au un risc mai mic de a suferi de cancer ovarian.Doar două căni cu ceai negru,consumate zilnic,reduc cu până la 31% riscul de cancer la ovare. Specialiştii susţin că acest beneficiu asupra organismului se datorează compuşilor din compoziţia ceaiului negru.
Este vorba de flavonoide,un tip de antioxidanţi puternici care inhibă creşterea şi dezvoltarea celulelor canceroase,iar în cazul în care ele deja există,are loc procesul de distrugere a celulelor bolnave.
Alte surse importante de flavonoide sunt ceapa şi merele. De aceea,este indicat să incluzi aceste alimente în dieta ta. Cu cât cantitatea de flavonoide din corp este mai mare,cu atât există un risc mai mic de a te confrunta cu o afecţiuni periculoasă,precum cancerul ovarian.