Cum să-ţi regenerezi părul în mod natural

1 75038 original jpg jpeg

Vremea rece, stresul şi dieta alimentară au un cuvânt de spus, atunci când vine vorba de părul tău. Acesta tinde să devină casant, se rupe mai uşor şi pare lipsit de vitalitate. Dacă vrei să afli cum poţi să-ţi regenerezi în mod natural părul, iată câteva sfaturi.

Părul este format,în principiu,din proteine,astfel că o dietă care să le includă este benefică pentru regenerarea şi creşterea puternică a părului. Un deficit de proteine poate cauza subţierea părului sau chiar un obstacol în procesul de creştere. Alege alimente precum carnea de curcan slabă sau pe cea de pui,dar şi ficat,albuşuri de ou,somon,tofu,iaurt degresat,fasole sau brânză de vaci.

Fierul este şi el un element esenţial pentru celulele roşii din sânge,pentru că transportă oxigenul către scalp şi firele de păr. Lipsa lui din dietă ta poate duce la o lipsă de oxigenare la nivelul scalpului,imperativă pentru regenerarea părului. Adaugă alimente bogate în fier în dieta ta,printre care şi legumele cu frunze verzi (spanac,salată,varză),somonul,ouăle,cerealele integrale şi stafidele.

Tratamentele pe care ţi le prepari acasă pot conţine:

Cum să-ţi regenerezi părul în mod natural-Aloe vera

Conţine enzime care favorizează direct creşterea sănătoasă a părului. Aceste enzime proteolitice sunt capabile să elimine celulele moarte ale pielii scalpului,care pot înfunda foliculii de păr şi astfel,nu permit pătrunderea corespunzătoare a nutrienţilor în păr.

Acumulările de sebum la nivelul scalpului,pe de altă parte,pot contribui la chelirea parţială. Acţiunea keratolică a sucului de aloe Vvra descompune sebumul şi celulele moarte ale scalpului scalpului,pentru a permite creşterea în continuare a părului. De asemenea,proprietăţile de alcalinizare ale plantei de aloe pot restabili pH-ul scalpului,rezultând o creştere a părului,părul putând să reţină apa şi umiditatea.

Cum să-ţi regenerezi părul în mod natural-Ulei de nucă de cocos

Ingredientele naturale din uleiul cocos promovează regenerarea părului. Uleiul este bogat în grăsimi esenţiale,minerale şi proteine necesare pentru a reduce căderea părului şi ruperea acestuia. Fierul şi potasiul fac părul mai puternic,de la rădăcină,până la vârf.

Cum să-ţi regenerezi părul în mod natural-Ceapă şi usturoi

În practicile medicale tradiţionale,aceste două ingrediente s-au dovedit a fi de mare ajutor în regenerarea părului. Conţinutul de sulf stimulează producţia de colagen şi ajută părul să crească. Atât ceapa,cât şi usturoiul sunt bogate în sulf şi pot servi drept punct de plecare pentru readucerea la viaţă a părului tău.

Cum să-ţi regenerezi părul în mod natural-Hibiscus

Această plantă este renumită pentru proprietăţile sale de întinerire. Hibiscusul ajută la hrănirea părului în profunzime şi previne albirea prematură şi mătreaţa. Consumul regulat de hibiscus reduce căderea părului. 

Cum să-ţi regenerezi părul în mod natural-Ouă

Sunt bogate în zinc,fier,fosfor,iod,seleniu şi au un conţinut ridicat de sulf,astfel că promovează regenerarea părului. Ouăle sunt valoroase atunci când te confrunţi cu pierderea firelor de păr.