Cum scapi de arsurile la stomac

1 65988 original jpg jpeg

Unul din zece români suferă în fiecare zi din cauza arsurilor la stomac, spun datele Societăţii Române de Gastroenterologie. Acestea pot fi combătute cu ajutorul leacurilor din natură.

Gălbenelele

Gustul acru şi senzaţia de arsură în capul pieptului,unele dintre cele mai neplăcute simptome care însoţesc arsurile,pot fi combătute cu ajutorul gălbenelelor. Acestea flori ajută la echilibrarea nivelul de acid din stomac.

Bea,timp de o lună de zile,ceai de gălbenele. Pui la fiert într-un vas o jumătate de litru de apă cu 2 linguri de flori uscate de gălbenele. După ce a dat de două-trei ori în clocot,îl iei de pe aragaz şi îl laşi să se răcească. Bei de de ori pe zi,înainte cu jumătate de oră de masă.

Sunătoarea

Sunătoarea este una dintre plantele medicinale cu mare putere de vindecare,în ceea ce priveşte calmarea arsurilor cauzate de ulcerşi de gastrită.  Substanţele conţinute de acestea au un rol protector asupra mucoasei stomacale.

Poţi face o cură cu infuzie,pe care o obţii din două linguri de flori uscate,peste care torni 250 ml de apă clocotită. Cel mai bine este să o bei neîndulcită,câte două căni pe zi. Tratamentul este indicat timp de patru săptămâni.

Citeşte şi:

5 remedii pentru durerile de stomac

Menta reduce arsurile stomacale

Rostopasca

De mare ajutor,împotriva arsurilor gastrice,este şi rostopasca. Ai nevoie de 2 linguri de plantă uscată,tocată mărunt,peste care torni o jumătate de litru de apă clocotită. Laşi preparatul o zi,la întuneric,după care strecori. Apoi adaugi 4-5 linguri de miere polifloră,care are rol antiinflamator şi calmant.

Se ia câte o linguriţă,de trei ori pe zi,cu un sfert de oră înainte de masă. Dacă ştii că ai probleme din cauza arsurilor,poţi face şi o cură preventivă,mai ales primăvara şi toamna,când arsurile stomacale se agravează.

De ce să mai ţii cont

-          Renunţă la fumat şi la băuturile acidulate

-          Încearcă să nu mai consumi prăjeli

-          Nu mânca înainte să mergi la culcare

-          Fă sport,căci exerciţiile fizice te ajută să elimini stresul,care este o cauză a arsurilor la stomac