Cum scapi de cutele de pe haine fără să folosești fierul de călcat

Nu ai la îndemână un fier de călcat? Nu-ți face griji! Se poate să scapi de cutele de pe haine și fără ajutorul lui, iar noi îți spunem cum. Iată patru metode eficiente! 

image

Hainele călcate arată foarte bine și oferă o senzație plăcută când sunt purtate. Dar ce faci dacă nu îți place să calci? Sau dacă ai plecat în vacanță și ai uitat fierul de călcat acasă? 

Metoda nr. 1  - Uscătorul de păr 

Dacă ai la îndemână un uscător de păr, tot ce trebuie să faci este să pulverizezi apă pe cute, de la 5-10 cm. distanță, apoi să tragi de articolul vestimentar, în timp ce aerul cald îl va usca. Setează temperatura în funcție de materialul din care este confecționată îmbăcămintea. Spre exemplu, dacă țesătura este delicată, alege o temperatură scăzută!  

Metoda nr. 2 - Aburul de la duș

O altă metodă eficientă este reprezentată de folosirea aburului de la duș. Închide ușa de la baie și lasă apa fierbinte să curgă până când se formează mult abur. Cu ușa închisă, agață îmbrăcămintea într-un cuier și las-o să stea în abur cât mai mult timp posibil. O rochie de mătase poate fi gata de purtat după 15 minute, în timp ce un pulover din bumbac are nevoie de o oră jumătate sau mai mult. Reține că această metodă nu face minuni în cazul cămășilor și rochiilor din bumbac! 

Metoda nr. 3 - Placa de păr 

Folosirea plăcii de păr este o altă metodă eficientă care te ajută să scapi de cutele de pe haine. Funcționează cel mai bine pe gulere, manșete și zone mici, greu accesibile. Ține cont că trebuie să alegi o temperatură potrivită materialului, deoarece căldura ridicată poate deteriora țesăturile delicate. De asemenea, este necesar să folosești o presiune ușoară. 

Citește și: Cum îți cureți corect placa de păr și fierul de călcat. Așa vor funcționa mai bine! 

Metoda nr. 4 - Prosopul umed

Un alt truc eficient pentru hainele din bumbac este să folosești un prosop umed. Pune prosopul pe o suprafață mare și plană, apoi așază îmbrăcămintea deasupra. Cu presiune ușoară, apasă haina și întinde cutele. La final, agață îmbrăcămintea într-un cuier în aer liber. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg