De ce e bine să consumi fructe uscate

1 70752 original jpg jpeg

Când mănânci câteva migdale, smochine sau nuci nu îţi alinţi doar papilele gustative, ci ai grijă şi de sănătatea ta. Asta pentru că fructele uscate te ajută să previi şi să ameliorezi anumite afecţiuni.

Pentru un sistem imunitar puternic

Fiindcă sunt o sursă importantă de vitaminele A,C şi complexul B,dar şi de potasiu şi magneziu, fructele uscate sunt un energizant natural excelent pentru organism. Totodată,sunt şi un întăritor al sistemului imunitar. Aşadar,dacă eşti răcită sau dacă ai o infecţie în organism,nu ezita să mănânci câte una-două porţii de fructe uscate,zilnic. Pentru cele mai bune rezultate,poţi alege curmalele,stafidele şi caisele uscate.

De ajutor în combaterea anemiei

Prunele şi caisele uscate,dar şi strugurii uscaţi sunt surse bogate de fier. De aceea pot fi urmate cure cu astfel de fructe de către persoanele care suferă de anemie,afecţiune care are drept cauză deficienţa de fier din organism. Aşadar,dimineaţa,la micul dejun,consumă aproximativ 150 de grame de astfel de fructe,de trei-patru ori pe săptămână.

Dacă ai libidoul scăzut,apelează la strugurii uscaţi. Datorită resveratrolului care se găseşte în coaja acestora,pot ajuta la creşterea dorinţei sexuale.

Previn apariţia osteoporozei

Migdalele şi nucile sunt bogate în calciu,ceea ce le recomandă persoanelor care se confruntă cu astfel de deficienţe în organsim.

Cum osteoporoza este corelată cu un nivel scăzut al acestui mineral în organism,este recomandat consumul de migdale şi de nuci. Sunt recomandate câte 100 de grame de migdale sau de nuci,de trei ori pe săptămână. În 100 de grame de migdale se găsesc 250 de miligrame de calciu.

Remediu împotriva constipaţiei

Prunele uscate au un conţinut ridicat de fibre,care au un rol important în buna funcţionare a colonului. În plus,ele au o şi o concentraţie ridicată de sorbitol,cunoscut drept unul dintre cele mai eficiente laxative naturale.

Le poţi consuma ca atare sau poţi fierbe două-trei prune în 250 de ml de apă şi bei remediul dimineaţa,pe stomacul gol,până se reglează tranzitul intestinal.

Fructele uscate nu sunt recomandate celor care au fluctuaţii ale glicemiei şi persoanelor cu diabet,căci au un conţinut ridicat de zaharuri.