De ce este bine să consumi cătină

1 73538 original jpg jpeg

Cătina este utilizată din ce în ce mai mult în industria alimentară, farmaceutică şi cosmetică datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, vitaminele A, B1, B6, C, K şi R. Află în ce afecţiuni este indicat consumul acestei plante!

Ulcer gastric

Fructele de cătină conţin sitosterol,o substanţă care vindecă afecţiunile stomacale. Dacă ai probleme gastrice,bea o linguriţă de ulei de cătină în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol. Acest tratament trebuie urmat de o dietă recomandată de un medic specialist.

Boli de piele

Iritaţiile,erupţiile cutanate şi acneea pot fi tratate cu ajutorul fructelor de cătină. Aşadar,pe zona afectată poţi aplica comprese îmbibate în ceai de cătină. De asemenea,pentru rezultate mai bune,este indicat să consumi cătina şi sub formă de ceai,ulei sau sirop.

În caz de apetit alimentar crescut

Dacă simţi nevoia să mănânci des,ia câte o lingură de ulei de cătină cu jumătate de oră înainte de fiecare masă. Astfel,senzaţia de foame se va diminua considerabil.

Alte beneficii ale utilizării fructelor de cătină:

·         Întârzie procesul de îmbătrânire şi împiedică formarea ridurilor

·         Hidratează intens pielea

·         Sunt un bun afrodisiac

·         Tratează alergiile şi scleroza

·         Ameliorează simptomele reumatismului

Atenţie!Cătina este interzisă în cantităţi mari celor care suferă de colicistită acută,pancreatită şi diaree cronică.