De ce este considerată gheara-diavolului planta antidureri

1 71727 original jpg jpeg

Folosită adesea pentru ameliorarea durerilor reumatice, gheara-diavolului conţine substanţe cu proprietăţi analgezice şi puternic antiinflamatoare. Remediile din această plantă calmează durerile şi îmbunătăţesc flexibilitatea articulaţiilor.

Denumirea plantei provine de la fructul său spinos,în formă de gheară,însă chiar dacă are un nume respingător,planta este frecvent folosită şi recomandată de medicii fitoterapeuţi. Datorită principiilor active,gheara-diavolului poate fi încadrată cu succes în topul celor zece cel mai eficiente plante din farmacia verde.

Planta este un bun remediu contra dureri

Indiferent de localizarea durerilor,preparatele cu gheara-diavolului ameliorează disconfortul produs de dureri. De exemplu,în caz de carii şi abcese,extractul de plantă face mai suportabilă durerea,până la rezolvarea problemei prin tratament propus de stomatolog.

Nevralgiile şi durerile intercostale pot fi îmblânzite tot prin administrarea acestei plante. Gheara-diavolului elimină durerile şi inflamaţia,acţionând ca un calmant clasic,procurat din farmacii.

Poţi apela la tratamentele cu gheara-diavolului şi în caz de indigestie,pentru că poate creşte cantitatea de suc gastric şi de bilă secretată,îmbunătăţind digestia. Aduce beneficii şi în caz de dispepsie,anorexie şi alte tulburări alimentare.

Simptomele febrei pot fi la fel de bine ameliorate cu preparate din această plantă. De exemplu,capsulele,luate pe stomacul gol,scad temperatura corpului şi reduc alte simptome,precum starea de ameţeală,durerile de cap,senzatia de durere musculară.

Este un aliat în reumatism

Calităţile sale terapeutice vizează în special bolile articulare. Fie ca este vorba de osteoartrită,de artroză,de poliartrită reumatoidă,planta poate fi utilizată cu încredere pentru ameliorarea simptomelor. În plus,pentru că are proprietăţi antioxidante,gheara-diavolului încetineşte sau chiar înhibă procesele degenerative la nivelul articulatiilor.

Ajută şi în caz de răceli

În sezonul rece,ai grijă ca această plantă să fie inclusă în trusa ta de prim ajutor. Poate trata virozelegripale,bronşitele şi alte forme de infecţii respiratorii. În funcţie de avizul medicului fitoterapeut,se iau aproximativ 4-6 capsule din plantă,ca să reduci febra,să elimini durerile de cap,pe cele articulare şi musculare. De fapt,gheara-diavolului acţionează ca o aspirină sau poate înlocui paracetamolul,în caz de răceli.

Bine de ştiut!Femeile însărcinate trebuie să evite preparatele cu gheara-diavolului,pentru că pot provoca apariţia contracţiilor.Recente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg