De ce să consumi coajă de lămâie

1 68558 original jpg jpeg

În timp ce sucul de lămâie este folosit ca remediu în combaterea multor probleme de sănătate, coaja acestui fruct nu este atât de populară, însă are beneficii nebănuite asupra sănătăţii.

Află de ce este bine să foloseşti coaja de lămâie la prepararea mâncărurilor. 

Protejează împotriva cancerului de colon

Coaja de lămâie conţine un tip de flavonoide care inhibă creşterea şi dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul colonului. De asemenea,din coaja acestui fruct nu lipsesc nici hesperidina şi diosmina,două substanţe care previn apariţia acestei afecţiuni.

Previne cancerul de prostată

Studiile arată că un remediu pe bază de coajă de lămâie combate în mod eficient tumorile de prostată-reduce în volum tumorile şi induce moartea acestora,protejând astfel organismul de posibilele complicaţii ce pot apărea.

Te ajută să-ţi menţii greutatea sub control

Coaja de lâmâie te ajută să-ţi menţii greutatea sub control,întrucât conţine polifenoli,care suprimă depozitarea caloriilor sub formă de grăsimi şi previne hiperlipidemia (acumularea de grăsimi la nivelul ficatului)/

Îmbunătăţeşte rezistenţa la insulină

Când celulele corpului nu ma răspund la acţiunile hormonului insulinic,nivelul zahărului dîn sânge creşte peste limitele normale,ceea ce înseamnă că există un risc mare de apariţie a diabetului. Însă consumul constant al cojii de lămâie împiedică acumularea de grăsimi în jurul abdomenului,ţinând sub control nivelul glicemiei din corp.

Reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare

Coaja de lămâie este şi o sursă importantă de vitamina C,ceea ce înseamnă că are excelente proprietăţi antioxidante. Astfel,efectele nocive ale radicalilor liberi sunt reduse la minimum,la fel ca şi riscul de a suferi de boli grave,precum afecţiunile cardiovasculare.Recente