Descoperă ce plante aromate au puteri vindecătoare!

1 62929 original jpg jpeg

Le foloseşti în bucătărie pentru a aroma preparatele culinare, însă aceasta nu este singura lor proprietate. Descoperă puterea vindecătoare a plantelor şi la ce afecţiuni sunt indicate.

Şofranul ameliorează artrita

Este folosit mai ales în bucătăria indiană şi este o un condiment iute-amar la început şi care lasă o savoare de portocale şi ghimbir spre sfârşit. Deoarece este utilizat drept condiment,are proprietăţi antiinflamatorii,antibacteriene şi este un protector al sistemului cardio-vascular. În plus,reduce inflamaţia de la nivelul încheieturilor,fiind de real ajutor celor care suferă de artrită.

Scorţişoara scade colesterolul

Dacă de obicei o foloseşti alături de mere pentru a face o plăcintă delicioasă,încearcă să o utilizezi mai des în bucătărie,mai ales dacă ştii că ai colesterolul mărit. Mai are proprietatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge,deci bolnavii de diabet zaharat de tip 2 ar ar trebui să aibă grijă ca acest condiment preţios să nu lipsească din dieta lor.

Rozmarinul este anticancerigen

Ori de câte ori prăjeşti sau prepari la grătar carnea,pe lângă condimentele obişnuite,nu uita să pui şi câteva frunze de rozamrin. Temperaturile ridicate la care este gătită carnea poate duce la eliberarea de factori cancerigeni,dar rozmarinul conţine carnosol,un puternic antioxidant,care stopează acţiunea factorilor liberi ce-ţi pun în pericol sănătatea.

Busuiocul combate stresul

Îţi place să foloseşti busuiocul în bucătărie? Foarte bine! Conform ultimelor studii,această plantă deosebit de aromată are capacitatea de a calma nervii şi de a creşte nivelul de adrenalină după o zi obositoare. Prepară la cină o porţie de paste cu busuioc,iar în descursul zilei ori de câte ori te simţi fără energie,bea o ceaşcă cu ceai de busuioc.

Ghimbirul taie greaţa

Trebuie să porneşti la un drum lung şi te confrunţi cu problema răului de mişcare? Ghimbirul îţi sare în ajutor deoarece conţine seratonină,un antioxidant care opreşte atacul radicalilor liberi,vinovaţi de declanşarea problemelor stomacale care provoacă greaţa. Bea cu o oră înainte de plecare o ceaşcă de ceai de ghimbir şi ai grijă să ai şi la tine o sticlă cu ceai,din care să bei regulat pe parcursul călătoriei.



Recente

ÔÇ×Inneun geudaero ui pibu, meikeop eopsi!ÔÇØ sau de ce frumuset╠ªea i╠éncepe cu un ten curat  JPG
Cheesecake cu mango  Sursa foto shutterstock 1358799743 jpg
Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg