Descoperă ce plante aromate au puteri vindecătoare!

Le foloseşti în bucătărie pentru a aroma preparatele culinare, însă aceasta nu este singura lor proprietate. Descoperă puterea vindecătoare a plantelor şi la ce afecţiuni sunt indicate.
Şofranul ameliorează artrita
Este folosit mai ales în bucătăria indiană şi este o un condiment iute-amar la început şi care lasă o savoare de portocale şi ghimbir spre sfârşit. Deoarece este utilizat drept condiment,are proprietăţi antiinflamatorii,antibacteriene şi este un protector al sistemului cardio-vascular. În plus,reduce inflamaţia de la nivelul încheieturilor,fiind de real ajutor celor care suferă de artrită.
Scorţişoara scade colesterolul
Dacă de obicei o foloseşti alături de mere pentru a face o plăcintă delicioasă,încearcă să o utilizezi mai des în bucătărie,mai ales dacă ştii că ai colesterolul mărit. Mai are proprietatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge,deci bolnavii de diabet zaharat de tip 2 ar ar trebui să aibă grijă ca acest condiment preţios să nu lipsească din dieta lor.
Rozmarinul este anticancerigen
Ori de câte ori prăjeşti sau prepari la grătar carnea,pe lângă condimentele obişnuite,nu uita să pui şi câteva frunze de rozamrin. Temperaturile ridicate la care este gătită carnea poate duce la eliberarea de factori cancerigeni,dar rozmarinul conţine carnosol,un puternic antioxidant,care stopează acţiunea factorilor liberi ce-ţi pun în pericol sănătatea.
Busuiocul combate stresul
Îţi place să foloseşti busuiocul în bucătărie? Foarte bine! Conform ultimelor studii,această plantă deosebit de aromată are capacitatea de a calma nervii şi de a creşte nivelul de adrenalină după o zi obositoare. Prepară la cină o porţie de paste cu busuioc,iar în descursul zilei ori de câte ori te simţi fără energie,bea o ceaşcă cu ceai de busuioc.
Ghimbirul taie greaţa
Trebuie să porneşti la un drum lung şi te confrunţi cu problema răului de mişcare? Ghimbirul îţi sare în ajutor deoarece conţine seratonină,un antioxidant care opreşte atacul radicalilor liberi,vinovaţi de declanşarea problemelor stomacale care provoacă greaţa. Bea cu o oră înainte de plecare o ceaşcă de ceai de ghimbir şi ai grijă să ai şi la tine o sticlă cu ceai,din care să bei regulat pe parcursul călătoriei.