Efectele medicinale ale ceaiului de Hibiscus

Ceaiul făcut din plante de Hibiscus poate că nu este la fel de popular ca şi omologul său verde, dar anii de cercetare dezvăluie unele beneficii majore pentru sănătate, ascunse în acesta. Iată!
Ceaiul de Hibiscus are o aromă de tartă cu afine şi se foloseşte de obicei miere pentru a fi îndulcit.
Băutura conţine vitamina C şi minerale,şi în mod tradiţional,se foloseşte ca medicament uşor.
Rezultatele unui mic studiu arată că persoanele care au băut trei ceşti de ceai de Hibiscus pe zi,timp de şase săptămâni,au reuşit să-şi reducă tensiunea arterială sistolică,spre deosebire de ceilalţi participanţi care nu au consumat ceai.
În plus,ceaiul are şi calităţi reale de detoxifiere. Acesta curăţă organismul şi poate fi un bun substituent pentru băuturile răcoritoare.
Poate fi consumat atât rece,cât şi fierbinte,dar cât mai curând de la preparare. Ai nevoie de 2 linguri de hibiscus uscat la o cană de apă clocotită. Se lasă 10-15 minute la infuzat,după care se filtrează.