Este zahărul din nucă de cocos mai sănătos?

1 75135 original jpg jpeg

Zahărul este inamicul numărul 1 al organismului uman, sau cel puţin aşa s-a dovedit până acum. Consumul de zahăr ne îmbătrâneşte pielea şi ne adaugă kilograme în plus. Cum mereu încercăm să găsim variante mai sănătoase la zahărul din sfecla de zahăr, iată că specialiştii în nutriţie au şi găsit una.

Zahărul din nucă de cocos este din ce în ce mai recomandat,mai ales în dietele de slăbire.

Principalele diferenţe între zahărul din nucă de cocos şi alţi îndulcitori naturali

Deşi se consideră că mierea de exemplu este o alternativă mai bună la zahărul din sfecla de zahăr,de fapt,lucrurile nu stau tocmai aşa. S-a dovedit că mierea are aceleaşi efecte asupra corpului nostru precum are zahărul,conţinând o cantitate similară de glucoză şi fructoză,care ajunge în corp în aceeaşi măsură.

S-a demonstrat însă că zahărul din nucă de cocos conţine cea mai mică doză de fructoză. De exemplu,dacă zahărul obţinut din sfecla de zahăr conţine 50% fructoză,cel din nucă de cocos are doar 40% fructoză.

Zahărul din nucă de cocos,superior din punct de vedere nutritiv

Deşi majoritatea îndulcitorilor naturali nu au valori nutritive foarte bune,conţinând în mare parte calorii goale,zahărul din nucă de cocos este o excepţie.

Nutrienţii pe care îi găsim în zahărul din nucă de cocos sunt în mare parte minerale din fier, zinc, potasiu,precum şi mai mulţi antioxidanţi cu beneficii asupra sănătăţii.

Ajută la menţinerea unei greutăţi optime

În plus,acest zahăr din cocos conţine o fibră cu rol foarte important în menţinerea unei anumite greutăţi corporale. Este vorba despre inulină,care încetineşte absorbţia de glucoză,ceea ce explică de ce zahărul din nucă de cocos are un index glicemic mai scăzut decât zahărul obişnuit.