Ia-ţi adio de la celulită! Ce conţine crema care îţi va face picioarele frumoase şi catifelate

Ia ţi adio de la celulită! Ce conţine crema care îţi va face picioarele frumoase şi catifelate jpeg

Orice femeie tânjeşte după un look decupat din reviste, bine proporţionat şi care să stârnească priviri admirative din partea bărbaţilor.

Picioarele sunt, la rândul lor, un element extrem de important pentru imaginea de femeie fatală pe care multe reprezentante ale sexului frumos şi-o doresc. Din păcate, un astfel de aspect necesită o mulţime de atenţie şi îngrijire specială, iar o femeie care trebuie să îndeplinească zilnic rolul de angajată şi gospodină, n-o să aibă întotdeauna timp de masaje şi fel de fel de terapii cu uleiuri şi creme costisitoare.

Celulita, inamicul principal al picioarelor frumoase

Obiceiurile zilnice, fie că vorbim despre rutina de la serviciu sau alimentele consumate la micul dejun, prânz sau cină, au efecte imense asupra corpului tău.

La nivelul picioarelor, celulita poate fi catalogată drept inamicul numărul unu. Aceasta nu este o boală, ci o reacţie a organismului la dezechilibrele la care este supus. Dereglarea menstruală, sarcina sau îngrăşarea rapidă sunt doar câteva dintre fenomenele care pot determina apariţia celulitei.

Din păcate, ea nu poate fi tratată, dar poate fi menţinută sub control. Efectele celulitei pot fi ţinute sub control cu ajutorul produselor cosmetice găsite în comerţ, dar la fel de eficiente şi mult mai sănătoase sunt cremele preparate acasă.

Iată două dintre cele mai uzuale reţete de cremă anticelulitică, cu un conţinut exclusiv de elemente naturale şi care oferă picioarelor frumuseţe şi catifelare:

1. Cremă anticelulitică cu aromă de citrice

Ingrediente:

• 3-4 picături de ulei esenţial de seminţe de morcov

• 3-4 picături de ulei esenţial de rozmarin

• 5-6 picături de ulei esenţial de grapefruit

• 5-6 picături de ulei esenţial de lămâie

• 5-6 picături de ulei esenţial de portocală

• 3 linguri de ulei de cocos

• 1 lingură de unt de shea

• 1 fiolă de vitamina E

Cu toate că lista ingredientelor este destul de lungă, efectul acestui amestec este unul pe măsură. Combinaţia citricelor cu untul de shea şi uleiul de cocos îţi va face picioarele frumoase şi catifelate. Crema va acţiona atât la nivelul celulitei, dar va interveni şi în repararea urmelor mai adânci de pe piele, cum ar fi semne lăsate de o naştere sau eventuale urme ale unor zgârieturi.

Vezi cum faci exfolierea ca la carte, cu scruburi făcute în casă

Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci uleiurile esenţiale şi restul produselor naturale într-un recipient încăpător, apoi să aplici cantităţi moderate din amestec pe toată lungimea picioarelor şi să insişti în zonele care au cea mai mare nevoie de ajutor. Secretul este să masezi cu grijă pielea, prin mişcări scurte şi circulare, în aşa fel încât să stimulezi circulaţia sangvină. Dacă o foloseşti regulat, vei rămâne uimită de aroma deosebită a acestei creme anticelulitice, dar mai ales de rezultatele spectaculoase pe care le oferă ea.

2. Tratament pentru picioare cu efect hidratant

Ingrediente

• 2-3 linguri de zaţ de cafea măcinată

• 5 linguri de zahăr brun

• 50ml ulei de măsline presat la rece

• 50ml ulei de palmier presat la rece

Renumitul ”tratament cu zaţ de cafea” are, într-adevăr, efecte benefice pentru picioarele tale. Cofeina acţionează ca un burete pentru apa din organismul tău, astfel că va încerca să absoarbă toate lichidele pe care pielea le conţine. Implicit, celulita va dispărea şi ea, iar pentru a impiedica deshidratarea şi a oferi picioarelor un aspect catifelat, tot ce trebuie să faci este să apelezi la minunatele uleiuri presate la rece.

Astfel, combină două linguri de zaţ de cafea cu două cantităţi egale de ulei de măsline şi ulei de palmier. Produsul trebuie să aibă o consistenţă omogenă şi este indicat să îl aplici pe piele imediat după duş, atunci când porii sunt deschişi. După ce te-ai asigurat că ai întins amestecul pe toată lungimea picioarelor, lasă-l să acţioneze aproximativ 10 minute, după care clăteşte cu apă din abundenţă şi aplică o loţiune de corp.