Inamicii celulelor canceroase

1 74472 original jpg jpeg

Ştiai că 6 căţei de usturoi consumaţi săptămânal pot diminua cu 30 % riscul de cancer colorectal? Şi că ceaiul verde şi curcumina din condimentele asiatice blochează formarea celulelor canceroase? Află mai multe despre proprietăţile acestor ingrediente!

Usturoiulîmpiedică proliferarea celulelor canceroase,graţie compuşilor  săi cu sulf. 

Cum se consumă:Specialiştii susţin că usturoiul trebuie să fie consumat zilnic,crud. Moleculele sale active sunt eliberate atunci când căţeii de usturoi sunt zdrobiţi,

Bine de ştiut:Usturoiul crud,zdrobit,e absorbit mai uşor dacă e amescat cu un pic de ulei de măsline.

Ceaiul verde-au demonstrat cercetătorii chinezi în urma unui studiu realizat cu ajutorul a 70.000 de femei,poate reduce cu aproape 40 % riscul cancerului de colon. „Responsabili” sunt polifenolii din ceai,care sunt capabili să blocheze invazia ţesuturilor de către celule străine,precum celulele canceroase. Polifenolii au şi capacitatea de a inhiba creşterea tumorală. În plus,ceaiul verde e un excelent detoxifiant,ceea ce favorizează eliminare toxinelor cancerigene.

Se recomandă 1-3 ceşti pe zi.

Bine de ştiut:Ceaiul japonez e mai bogat în polifenoli ca cel chinezesc.

Atenţie!Consumul trebuie limitat în caz de afecţiuni cardiovasculare,renale sau stomacale,insomnie,tulburări anxioase,hipertensiune arterială,osteoporoză.

Curcuma,curry,sunt condimente folosite cu precădere în bucătăria asiatică şi indiană,şi au puternic efect anticancerigen. Binefacerile sunt datorate curcuminei,un pigment cu efecte antioxidante şi antiinflamatorii. Acest compus poate să împiedice inclusiv formarea de noi vase de sânge menite să irige tumoarea.

Asezonează cu aceste condimente,zilnic,mâncarea preferată.

:Asociază-le,de preferinţă,piperului,pentru a le face mai uşor de absorbit în organism.

Curcuma e contraindicată persoanelor care suferă de calculi biliari.