Incredibilele beneficii ale ceaiului de trandafir

1 74243 original jpg jpeg

Ceaiul de trandafir, din special Rosa Damascena (Trandafirul din Damasc) sau din specia Rose de Rescht (originar din Persia) este extraordinar de parfumat si aduce o neaşteptată prospeţime. Din magazinele cu profil naturist, poţi cumpăra boboci de trandafiri bio, special de folosit în infuzii aromate şi sănătoase.

Ceaiul se prepară din 5-6 petale pentru o ceaşcă de apă fierbinte sau dintr-un boboc sau doi de trandafiri la o cană de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 5-10 minute,se îndulceşte cu miere când lichidul e mai rece.

Ajută la detoxificare

Consumul regulat şi pe o perioadă înelungată de ceai de trandafir ajută la eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul acţionează la nivelul ficatului şi vezicii biliare şi activează mecanismele de detoxificare. Are efect diuretic şi ajută la eliminarea apei în exces acumulată în ţesuturi.

Te vitaminizează

Petalele de trandafiri – mai ales cele în stare proaspătă- au o concentraţie mare de vitamina C. Când sunt uscate,petalele pierd jumătate din cantitatea de vitamină C. Aceasta din urmă este vitală pentru sistemul imunitar,pentru sănătatea pielii şi a oaselor,având şi un excelent efect antioxidant. Ajută şi la absorbţia fierului.

Îţi aduce polifenoli

Conţinutul ridicat de antioxidanţi face din trandafiri un elixir de sănătate. Petalele conţin polifenoli numiţi catechine,care protejează organismul de excesul de radicali liberi,care creşte riscul de cancer. Antioxidanţii întârzie îmbătrânirea şi sunt benefici pentru sănătatea pielii. Prin urmare,expresia „proaspătă ca un trandafir” se potriveşte mai mult decât oricând.

Alină durerile menstruale

Ceaiul de trandafiri e bun şi contra durerilor menstruale. Este eficace şi în bolile respiratorii asociate cu răcelile de sezon.

Alungă insomnia

Infuzia parfumată are efect calmant,sedativ,alungând insomniile rebele. După o zi de muncă,nimic mai relaxant ca o ceaşcă de ceai din petale roz!



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg