Ingrediente care te ajută să scapi rapid de psoriazis. Sunt chiar în bucătăria ta!

1 82459 original jpg jpeg

Mulţi consideră că psoriazisul este o afecţiune a pielii, însă în realitate, este mai mult decât o simplă erupţie cutanată. Rezultatul aceste reacţii este formarea de noi celule ale pielii în doar câteva zile, în loc de săptămâni, cum ar fi normal. Organismul nu are capacitatea de a integra excesul de celule, astfel încât acestea se adună la suprafaţa pielii şi formează leziuni.

Leziunile variază că aspect, în funcţie de tipul de psoriazis: cu plăci (sau vulgaris), gutos, pustular, inversat (sau flexural) şi eritrodermic. Aproximativ 80% dintre persoanele care trăiesc cu psoriazis au plăci (psoriasis vulgaris). Această formă cauzează apariţia unor porţiuni de piele groasă, solzoasă care pot fi albe, argintii, roşii. Aceste plăci se pot dezvoltă oriunde pe piele, însă cele mai frecvente zone sunt pe coate, genunchi, zona lombară şi pe scalp. Însă persoanele diagnosticate cu psoriazis pot scăpa rapid de această afecţiune, cu ajutorul unor ingrediente care se află chiar în bucătăria ta. Iată de ce ai nevoie:

Bicarbonatul de sodiu

Poate fi folosit cu succes şi pentru a elimina psoriazis, dar efectele acestuia nu reprezintă o soluţie pe termen lung. Poţi alege să faci băi în cadă cu apă călduţă în care să pui 300 g de bicarbonat de sodiul.

De asemenea, acest ingredient poate fi transformat în pastă şi aplicat chiar pe piele. Trebuie doar să amesteci puţîn bicarbonat de sodiu cu ulei de ricin, în cantităţi egale.

Persoanele care au erupţii de psoriazis la nivelul scalpului pot folosi oţet de mere pentru a scapă rapid de această problema. Oţetul trebuie aplicat de mai multe ori pe săptămâna în zona cu probleme. Poate fi amestecat cu apă pentru a reduce senzaţia de arsura. Rezultatele vor apărea în câteva săptămâni de la prima aplicare.

La fel, poţi folosi ovăz dacă te confrunţi cu această problema de piele. Pe zona în care există psoriazis trebuie aplicată o pastă care se obţine din ovăz şi puţînă apă. Mai mult, tărâţele de ovăz pot fi folosite şi în cadă, in timpul băii. Pastă obţinută trebuie lăsată să acţioneze 30 de minute.