Laptele auriu, băutura care previne bolile sezoniere

1 77390 original jpg jpeg

Laptele auriu este băutura frecvent consumată de oamenii din întreaga lume ca remediul natural pentru răceală, febră, afecţiuni ale pielii sau congestie. Această băutură naturală o poţi prepara cu uşurinţă acasă, bucurându-te de toate beneficiile pe care le are asupra sănătăţii.

Chiar dacă băutura este preparată pe bază de lapte normal, poţi folosi şi lapte de soia, migdale sau nucă de cocos. Ce alte ingrediente trebuie să mai foloseşti? Pe lângă laptele fiert, mai ai nevoie de o lingură de turmeric pudră, o lingură de ulei de nucă de cocos virgin (ajută la absorbţia proprietăţilor sănătoase ale turmericului) şi o lingură de miere (pentru îndulcit).

Evident, cu ingrediente sănătoase care se completează reciproc, laptele auriu are foarte multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele!

Întăreşte imunitatea

Majoritatea ingredientelor din laptele auriu au proprietăţi antifungice, antibacteriene, antiinflamatorii şi antipiretice (scad febra), ceea ce înseamnă că luptă împotriva infecţiilor, stimulând şi întărind sistemului imunitar.

Reduce durerea şi inflamaţia

Proprietăţile atiinflamatorii care se găsesc în majoritatea ingredientelor combat inflamaţia şi durerea din organism.

Îmbunătăţeşte digestia

Turmericul previne arderile digestive şi indigestia, iar grăsimile sănătoase din uleiul de nucă de cocos ajută la absorbţia substanţelor nutritive. În plus, laptele cu turmeric şi miere poate fi inclus în regimul de slăbit, deoarece stimulează procesul de pierdere în greutate.

Previne bolile cardiovasculare

Toate ingredientele nutritive prezente în laptele auriu lucrează într-un fel sau altul asupra menţinerii sănătăţii inimii – prin reducerea colestrolului, tensiunii arteriale şi chiar în prevenirea închegării sângelui.

Ţine sub control zahărul din sânge

Curcuma din turmeric şi uleiul de nucă de cocos ajută organismul să ţină sub control nivelul de insulină şi, în general, să împiedice creşterea glicemiei la diabetici.

Îmbunătăţeşte funcţia creierului

Toate substanţele nutritive din laptele auriu se metabolizează în ficat şi să transformă în energie pentru creier, prevenind astfel depresia şi bolile degenerative ale creierului ca Alzheimer şi, de asemenea, îmbunătăţeşte memoria. În plus, această băutură are proprietăţi antistres, deoarece compusul activ din turmeric - curcuma – stimulează neurotransmiţătorii creierului care eliberează hormonii fericirii (serotonina şi dopamina).

Credit foto: www.lifehack.org