Leacuri mănăstireşti pentru dureri de cap

1 73393 original jpg jpeg

Nesuferitele dureri de cap pot strica dispoziţia oricui. Aflam in acest articol cateva leacuri mănăstireşti pentru dureri de cap, leacuri care te ajuta să scapi cât mai repede de această neplăcere.

Leacuri mănăstireşti pentru dureri de cap cu infuzie de muşeţel

Durerile de cap apărute după ce ai stat în frig sau la schimbările de presiune atmosferică se vindecă mai uşor cu ajutorul unei infuzii de muşeţel.

Este un truc al călugărilor medievali,de care ne putem folosi cu succes şi în zilele noastre. Pui într-o cană o lingură cu flori uscate,peste care torni apă fierbinte. Îndulceşti cu puţină miere.

Leacuri mănăstireşti pentru dureri de cap cu ceai de melisa

În cartea sa „Reţetarul de la Neamţ. Leacuri din grădina mănăstirii spre folosul credincioşilor“,preotul Iov Burlacu vorbeşte despre beneficiile ceaiului de melisa în tratarea durerilor de cap. Peste o lingură de frunze uscate,torni o cană de apă şi laşi la infuzat,10-15 minute. Poţi adăuga şi una-două frunze de mentă. Este indicat şi femeilor însărcinate.

Leacuri mănăstireşti pentru dureri de cap cu decocot de salcie

O plantă care apare în scrierile bibliceşi este folosită în tratatrea durerilor de cap este salcia. Potrivit academicianului Ovidiu Bojor,în cartea „Plante şi Miresme Biblice. Hrană pentru trup şi suflet“,această plantă se poate administra sub formă de coajă uscată,câte 3 grame de trei ori pe zi,dar şi sub formă de decoct.

Leacuri mănăstireşti pentru dureri de cap cu infuzie de salvie

Unul dintre leacurile nelipsite de la mănăstirile medievale în tratarea durerilor de cap era infuzia din salvie. Această plantă este bogată în substanţe antiinflamatoare,are rol antiseptic şi antimicrobian,fiind de mare ajutor şi în vindecarea durerilor de cap care apar când suferi de răceală şi gripă. Peste 2 linguriţe de plantă uscată torni 250 de ml de apă.

Remediul se bea de 3 ori pe zi. Migrenele se mai domolesc dacă pui pe tâmplă,timp de 10 minute,comprese cu suc de lămâie.