Leacuri naturale care te scapă de durerile menstruale

dieta cu hrişcă jpeg

În fiecare lună nu ştii ce să mai faci ca să-ţi calmezi durerile menstruale? Nu te repezi la dulăpiorul cu medicamente! Încearcă întâi să estompezi crampele cu ajutorul plantelor din natură.

Hrişcă

Bogată în flavonoide,hrişca poate reduce sângerările abundente,atunci când este consumată cu vitamina C. Macină câteva seminţe de hrişcă,până obţii un praf fin. Pune pulberea într-o cană şi toarnă 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute,după care strecoară amestecul. Bea ceaiul cald.

Citeşte şi:

Beneficiile miraculoase ale busuiocului asupra sănătăţii

Minunatele beneficii ale boabelor de muştar

Busuioc

Planta poate estompa o parte din durerea care apare din cauza menstruaţiei,deoarece conţine acid cafeic,care atenuează durerile. Totodată,poţi să foloseşti şi cimbrul. Şi acesta conţine acid cafeic. Utilizează mirodeniile pe post de condimente în preparatele cu carne şi legume sau în mâncărurile italiene. Totodată,poţi să foloseşti plantele şi în ceaiuri. Pune într-un vas 2 linguri de cimbru sau câteva frunze de busuioc la 1 litru de apă clocotită. Acoperă şi lasă amestecul la infuzat. Filtrează şi bea 1-2 căni din oră în oră,până dispare durerea menstruală.

Scorţişoară

Aceasta are proprietăţi antiinflamatorii şi antispastice,diminuând crampel. Foloseşte scorţişoară în ceai sau presară pe pâinea prajită sau pe chifle dulci. Dacă ştii că durerile menstruale sunt foarte mari,consumă ceai de scorţişoară cu o zi înainte de menstruaţie.

Chimen

Un alt remediu care te scapă de crampele menstruale,este infuzia cu chimen. Zdrobeşte 1 linguriţă de seminţe de chimen,până obţii o pudră. Pune praful într-o cană şi adaugă 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute,după care strecoară amestecul. Bea ceaiul fierbinte.

Ghimbir

Este un condiment care estompează crampele,şi,uneori,reglează perioadele menstruale neregulate. Foloseşte acest ingredient în prăjituri şi bomboane sau ca pe un condiment în mâncărurile cu legume. Proprietăţile sale curative sunt mai eficiente dacă foloseşti ghimbirul sub formă de ceai. Pune 1-2 linguriţe de ghimbir la o cană de apă clocotită şi bea de trei ori pe zi.

Boabe de muştar

O baie cu 1-2 linguri de boabe de muştar măcinate calmează durerile şi crampele. Pune într-un lighean cu apă caldă boabele de muştar şi scufundă-ţi picioarele.