Leacuri naturale pentru durerile digestive

Stresul, alimentaţia dezechilibrată, cafeaua, alcoolul şi tutunul cresc frecvenţa bolilor de stomac. Cu ajutorul plantelor, însă, acestea pot fi combătute rapid şi uşor.
MENTA înlătură indigestia
Primele simptome care apar în cazul indigestiei alimentare sunt durerile de stomac,refluxul gastric,greaţa,vărsăturile şi balonările. Infuzia de mentă este cea mai eficientă şi se prepară astfel:una-două linguriţe de frunze uscate la 200 ml de apă clocotită,din care se beau câte două-trei căni pe zi.
Ceaiul se bea rece,neîndulcit şi cu înghiţituri rare. Alte plante cu efecte benefice sunt frunzele de nuc,mărarul,pelinul alb,lavanda,busuiocul şi cimbrişorul.
MUŞEŢEL,dacă suferi de gastrită
Pentru a ameliora simptomele gastritei,prepară un ceai din două linguriţe de flori uscate de muşeţel la 200 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul la infuzat într-un vas acoperit timp de 15 minute,strecoară-l şi îndulceşte-l cu miere.
După mesele principale,bea câte o cană de ceai călduţ. Rezultate foarte bune vei obţine şi dacă vei amesteca în părţi egale următoarele plante:muşeţel,mentă,coada-şoricelului,salvie şi pelin.
Sau prepară o infuzie din două linguriţe de amestec la 200 ml de apă clocotită,din care bei zilnic câte două căni de ceai neîndulcit.
GĂLBENELELE ameliorează ulcerul
Gastrita netratată corespunzător poate duce la declanşarea ulcerului gastric. Boala se manifestă prin dureri violente de stomac şi arsuri,asociate de multe ori cu indigestie,greaţă,vărsături,constipaţie sau lipsa poftei de mâncare.
Gălbenelele au efecte cicatrizante şi antiinflamatoare. Infuzia se face din două linguriţe de plantă la 300 ml de apă clocotită. Sunt indicate terapiile de lungă durată,de aceea,este recomandat să bei din acest ceai zilnic,înainte de mesele principale.
INFUZIE împotriva constipaţiei
Dacă suferi de constipaţie,fă un amestec din cruşin (20 g),trifoi roşu (20 g),cicoare (30 g),coada-şoricelului (30 g),gălbenele (30 g),pătlagină (20 g).
Infuzia se prepară din o linguriţă de amestec la 250 ml de apă colcotită. Se infuzează două minute şi se beau trei căni pe zi.
După aceeaşi reţetă,poţi face o infuzie din amestecul de soc (20 g),muşeţel (20 g),anason (20 g),pătlagină (10 g),frunze de frasin (20 g),nalbă mare (20 g).