Leacuri naturale pentru durerile digestive

1 66751 original jpg jpeg

Stresul, alimentaţia dezechilibrată, cafeaua, alcoolul şi tutunul cresc frecvenţa bolilor de stomac. Cu ajutorul plantelor, însă, acestea pot fi combătute rapid şi uşor.

MENTA înlătură indigestia

Primele simptome ca­re apar în cazul indigesti­ei alimentare sunt dureri­le de stomac,refluxul gas­tric,greaţa,vărsăturile şi balonările. Infuzia de men­tă este cea mai eficientă şi se prepară astfel:una-do­uă linguriţe de frunze usca­te la 200 ml de apă cloco­tită,din care se beau câte două-trei căni pe zi.

Ceaiul se bea rece,neîndul­cit şi cu înghiţituri rare. Alte plante cu efecte benefice sunt frunzele de nuc,mă­rarul,pelinul alb,lavanda,busuiocul şi cimbrişorul.

MUŞEŢEL,dacă suferi de gastrită

Pentru a ameliora simptome­le gastritei,prepară un ceai din două linguriţe de flori uscate de muşeţel la 200 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul la infuzat în­tr-un vas acoperit timp de 15 mi­nute,strecoară-l şi îndulceşte-l cu miere.

După mesele princi­pale,bea câte o cană de ceai călduţ. Rezultate foarte bune vei obţine şi dacă vei amesteca în părţi egale următoarele plan­te:muşeţel,mentă,coada-şori­celului,salvie şi pelin.

Sau pre­pară o infuzie din două linguri­ţe de amestec la 200 ml de apă clocotită,din care bei zilnic câte două căni de ceai neîndulcit.

GĂLBENELELE ameliorează ulcerul

Gastrita netratată corespun­zător poate duce la declan­şarea ulcerului gastric. Boa­la se manifestă prin dureri violente de stomac şi arsuri,asociate de multe ori cu in­digestie,greaţă,vărsături,constipaţie sau lipsa poftei de mâncare.

Gălbenelele au efecte cica­trizante şi antiinflamatoare. Infuzia se face din două lin­guriţe de plantă la 300 ml de apă clocotită. Sunt indicate terapiile de lungă durată,de aceea,este recomandat să bei din acest ceai zilnic,îna­inte de mesele principale.

INFUZIE împotriva constipaţiei

Dacă suferi de constipaţie,fă un amestec din cruşin (20 g),trifoi roşu (20 g),ci­coare (30 g),coada-şorice­lului (30 g),gălbenele (30 g),pătlagină (20 g).

Infuzia se prepară din o linguriţă de amestec la 250 ml de apă colcotită. Se infuzează două minute şi se beau trei căni pe zi.

După aceeaşi reţetă,poţi face o infuzie din ames­tecul de soc (20 g),mu­şeţel (20 g),anason (20 g),pătlagină (10 g),frunze de frasin (20 g),nalbă mare (20 g).Recente

shutterstock 1946900926 jpg
Cat timp ar trebui sa ti periezi dintii  Sursa foto shutterstock 635930612 jpg
6 png
tratament hemoroizi in sarcina jpg
problemecubanii jpg
restaurant jpg
clickpentrufemei ro   Îngrijirea orhideelor pentru începători Sfaturi și trucuri jpg
clickpentrufemei priscilla du preez 2anH6XaTc2A unsplash jpg
Bomboane de casa cu caju si curmale  Sursa foto shutterstock 494033047 jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 1496182817 jpg
Cel mai bun fruct pentru combaterea hipertensiunii  Sursa foto shutterstock 1895118379 jpg
shutterstock 2034108344 jpg
Parinti, copii jpg
creier tanar jpg
Cum alegerile zilnice pot afecta sănătatea digestivă (1) jpg
Mancare de vinete cu parmeza si orez  Sursa foto shutterstock 1991545424 jpg
proceduri estetice faciale jpg
Eduard al VIII lea și Wallis Simpson  foto   Arhiva Bettman jpg
dezordine jpg