Leacuri pentru alergii

Strănuţi, îţi lăcrimează ochii, ai secreţii nazale... E posibil să suferi de pe urma alergiilor sezoniere.Iată câteva remedii naturale!
Pentrunas înfundatHrean:Acea senzaţie înţepătoare şi aroma puternică recomandă hreanul ca aliat de nădejde în ameliorarea nasului înfundat şi a congestiei bronşice.
Cum se prepară:Pregăteşte o fiertură din 2 -3 linguri de rădăcină proaspăt rasă şi 250 ml de apă clocotită. Consumă lichidul călduţ,de două ori pe zi,până când începi să respiri fără dificultate.
Gustul său uşor piperat şi dulceag e dat de mentolul natural şi de tanini care au capacitatea de a fluidiza şi îmbunătăţi respiraţia.
Adaugă o lingură de frunze de mentă uscată în 250 ml de apă clocotită pentru efecte rapide. Strecoară şi bea ceaiul cald,spre fierbinte,fără să-l îndulceşti,seara înainte de culcare.
Pentru tuse
Seminţe de anason:Au un efect stimulant asupra căilor respiratorii şi ai circulaţiei.
Pentru a scăpa de tusea seacă,prepară o infuzie din 1-2 linguriţe de seminţe de anason zdrobite şi 250 ml de apă clocotită şi bea dimineaţa.
Mai poţi încerca să adaugi,de asemenea,o picătură de ulei esenţial de seminţe de anason la o ceaşcă de ceai de mentă. Nu e indicat seara pentru că-ţi poate provoca insomnii.
Flori de soc:Florile şi boabele de soc conţin flavonoide,vitamine (A,B şi C) şi uleiuri esenţiale.
Pentru a beneficia de acţiunea expectorantă a acestor flori,prepară o infuzie din flori de soc proaspete. Ai nevoie de un pumn mic de flori şi 250 ml de apă clocotită.
Cimbru:Frunzele şi vârfurile înflorite pot ajuta în tratamentul tusei,în iritaţiile de tip bronşic,la dificultăţile de respiraţie şi pentru durerile în gât.
Faci o infuzie din 1-2 linguriţe de cimbru uscat,la o cană (250 ml) de apă clocotită sau caută în plafare ceai de cimbru,la pliculeţe.
Ca să calmezi senzaţia de uscăciune şi mâncărime,stai întinsă în pat ţinând pe ochi pliculeţe de muşeţel umede şi răcite în frigider. Muşeţelul are proprietăţi anti-inflamatorii,care ameliorează simptomele.
Dacă vrei să scapi de mâncărimea ochilor şi de strănutul asociat febrei fânului,caută în plafare ceai sau capsule făcute din frunze proaspete. Efectul calmant se datorează capacităţii urzicii de a reduce cantitatea de histamine produse de organism,ca răspuns la alergeni.
Info!
Remediile pe bază de plante nu sunt recomandate femeilor însărcinate,celor care alăptează,dar şi celor care urmează tratamente medicamentoase. Consultă-te cu medicul tău pentru a şti cu exactitate ce îţi este permis şi ce nu.
Pentru dureri în gât
Scorţişoară:Aroma picantă,gustul proaspăt şi acţiunea antimicrobiană a scorţişoarei calmează durerile în gât şi inflamaţiile.
Prepară o tinctură de scorţişoară,lăsând la înmuiat câteva beţe de scorţişoară zdrobite,într-o jumătate de litru de vodcă. Agită sticla zilnic,iar după aproximativ două săptămâni separă lichidul şi depozitează-l într-un recipient închis la culoare. Adaugă câteva picături din tincturaobţinută la o cană de apă caldă. O poţi bea sau folosi la gargară.
Salvie:Este extrem de utilă în calmarea mucoaselor dureroase şi inflamate din cauza amigdalitei,dar şi pentru ulceraţiile bucale.
Pentru gargară,adaugă 1-2 linguriţe de salvie uscată la 250 ml de apă fierbinte. Ţine vasul acoperit,timp de 10-15 minute,apoi strecoară şi fă gargară.
Citeşte şi: