Mărirea buzelor cu grăsime proprie vs acid hialuronic. Ce alegi și de ce?

Tendințele de beauty se schimbă de la an la an, dar un lucru rămâne constant: dorința de buze pline, armonioase și cu un aspect natural. În ultimii ani, augmentarea cu grăsime proprie a devenit o alternativă tot mai populară la acidul hialuronic, promițând rezultate durabile și o textură cât mai naturală.

image

Medicul chirurg estetician Morad Iancu (Luxury Aesthetics) explică diferențele dintre cele două proceduri și când este recomandată fiecare, dincolo de trenduri și filtre.

Ce presupune mărirea buzelor cu grăsime proprie

„Augmentarea cu grăsime proprie presupune prelevarea unor celule adipoase dintr-o zonă a corpului - de obicei abdomen, coapse sau șolduri - care sunt apoi procesate și injectate în buze. Aceste celule oferă volum și îmbunătățesc calitatea pielii datorită conținutului de factori de regenerare”, declară medicul chirurg estetician Morad Iancu.

Grăsimea este atent purificată, eliminându-se sângele și celulele deteriorate, apoi reinjectată strat cu strat, pentru o vascularizare optimă și o integrare naturală. Rezultatul? Buze moi, catifelate.

Grăsime proprie vs acid hialuronic 

1. Aspectul final

„În cazul injectării cu grăsime proprie, buzele capătă un aspect foarte natural, moale și omogen, deoarece materialul folosit este propriu organismului. Acidul hialuronic, în schimb, oferă un contur precis și o definire clară, fiind o metodă potrivită pentru pacientele care își doresc un efect vizibil, bine modelat”, spune Dr. Morad Iancu.

Cu alte cuvinte, grăsimea proprie e pentru cele care vor naturalețe fără artificii, iar acidul hialuronic – pentru cele care își doresc precizie și volum controlat.

2. Durata efectului

„Atunci când injectăm grăsime proprie, o parte din grăsime se reabsoarbe în primele luni, însă cea care rămâne se integrează definitiv. Rezultatul poate dura ani întregi, cu eventuale retușuri minore. La acid hialuronic, efectul este temporar, între 6 și 12 luni, după care este necesară o nouă injectare”, explică medicul estetician.

Așadar, grăsimea proprie e o investiție pe termen lung, în timp ce acidul hialuronic permite ajustări mai frecvente, în funcție de preferințe sau tendințe.

3. Riscuri și reacții adverse

„Fiind material autolog, grăsimea proprie are un risc minim de reacții alergice sau inflamatoare. În schimb, acidul hialuronic, deși foarte sigur, rămâne o substanță străină, deci pot apărea reacții rare de intoleranță sau mici asimetrii care necesită corectare”, explică Dr. Morad Iancu.

Practic, corpul recunoaște propria grăsime și o acceptă ușor, pe când acidul hialuronic, deși biocompatibil, poate ridica uneori mici provocări.

4. Procedură și recuperare

„Dacă vorbim despre augmentarea cu grăsime proprie, ea implică două etape: recoltarea și injectarea. Asta înseamnă că este puțin mai invazivă. Perioada de recuperare este scurtă, dar pot apărea ușoare edeme sau vânătăi locale. În cazul augmentării cu acid hialuronic, procedura este rapidă, efectul se vede imediat, iar pacienta poate reveni la activitățile zilnice în aceeași zi”, mai spune medicul chirurg estetician Morad Iancu.

Așadar, dacă timpul e o problemă, acidul hialuronic e soluția instant; dacă vrei un rezultat care merită răbdarea, grăsimea proprie îți oferă o satisfacție de durată.

5. Când se recomandă fiecare metodă

  • Grăsime proprie – ideală pentru persoanele care își doresc o soluție naturală, stabilă în timp și care dispun de suficient țesut adipos pentru recoltare.
  • Acid hialuronic – perfect pentru cele care vor un rezultat rapid, reversibil și controlabil, mai ales la prima experiență cu augmentarea buzelor.

„Grăsimea proprie rămâne o alegere excelentă pentru pacientele care caută un efect natural și de lungă durată, în timp ce acidul hialuronic rămâne varianta ideală pentru rezultate imediate și perfect controlabile”, încheie Dr. Morad Iancu.

@arhivă

Editor: Raluca Toma



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg