Masajul cu bețe de bambus îți sculptează trupul și te îți relaxează simțurile

Inspirat din cultura asiatică, masajul cu bețe de bambus este apreciat pentru că remodelează silueta, ajută la eliminarea toxinelor și combate retenția de apă. Mai mult decât atât, această tehnică induce un sentiment de bunăstare și relaxează organismul.

image

Masajul cu bețe de bambus este un tip de masaj corporal, recomandat atât femeilor, cât și bărbaților. Cea care a creat această tehnică a fost Nathalie Cecilia, un terapeut în masaj thailandez, care a folosit inițial bețișoare de bambus calde, pentru a-și masa mâinile și încheieturile, în urma unor dureri apărute. Tehnica s-a dovedit a fi una de succes, iar ulterior și alți terapeuți au încorporat-o în sesiunile lor de tratament.

Cum decurge o ședință

În cadrul unei ședințe, terapeutul aplică un ulei binefăcător pe corpul tău, apoi rulează pe diferite zone bețe din trestie de bambus, în ritm și intensitate diferite. Bețele pot fi de mai multe dimensiuni și grosimi, în funcție de forma corpului, de rezultatul dorit și de zona tratată – cele lungi sunt folosite pentru mușchi mai mari, cum ar fi pentru spate și coapse, în timp ce bețele mici pot fi utilizate în masarea tălpilor, gambelor, șoldurilor etc. În timpul masajului, terapeutul începe din zona picioarelor și mișcă bețele în sus, spre cap, apoi repetă și pe altă zonă dorită. Spre deosebire de cel tradițional, masajul cu bambus este mai profund, mai ferm și deloc dureros. Terapeutul folosește mâinile pentru a oferi o senzație completă a masajului. Această tehnică se recomandă ca parte a unui program de detoxifiere și/sau de slăbire. Pentru a obține rezultate optime, sunt necesare două-trei ședințe pe săptămână, iar pentru menținere este suficientă o singură ședință săptămânală.

De ce bețe de bambus?

În cultura japoneză și chineză, se consideră că bambusul are proprietăți de vindecare puternice. De asemenea, această plantă reprezintă fertilitatea, tinerețea, liniștea și armonia. În cadrul acestei tehnici, se folosesc bețe de bambus și pentru că sunt relativ elastice și ușor de manipulat de către terapeut.

Beneficiile masajului cu bețe de bambus

Masajul cu bambus aduce numeroase beneficii, atât la fivel fizic, cât și psihic și mental. Printre acestea amintim:

•    Favorizează remodelarea corporală – rulate pe picioare, fese, abdomen, coapse sau talie, bețele de bambus reduc stratul adipos și dau contur siluetei;

•    Combate retenția de apă – vei scăpa de senzația de picioare grele și implicit de celulită și vergeturi;

•    Elimină toxinele – căldura bețelor de bambus și mișcările intense dilată vasele de sânge și cresc fluxul sanguin. Când sângele trece prin țesuturi, se elimină și toxinele acumulate;

•    Îmbunătățește aspectul pielii – stimulează activitatea celulară pentru a repara și hidrata intens pielea;

•    Ameliorează durerile musculare și articulare, în special cele apărute la nivelul gâtului și din zona umerilor;

•    Corectează postura, crește mobilitatea și flexibilitatea;

•    Susține refacerea musculară după efort și performanța sportivă. Este recomandat, mai ales, pentru alergători și cicliști;

•    Benefic pentru claritatea mentală și sănătatea funcției cognitive;

•    Induce o stare de bine și combate stresul, ceea ce ajută în tratamentul depresiei; 

•    Mărește nivelul de energie – producția de endorfine crește în timpul masajului, iar după ședință vei avea mai multă energie;

•    Relaxează, îmbunătățește calitatea somnului și tratează insomnia.

Precauții

Ca și în cazul altor masaje, femeile însărcinate, persoanele care suferă de diabet, hipertensiune arterială, fracturi și luxații trebuie să discute cu medicul înainte să apeleze la această tehnică.

•  În obținerea rezultatelor dorite, alimentația sănătoasă joacă un rol important. Așadar, diminuează sau elimină în totalitate din dietă zahărul, sarea, alimentele procesate, băuturile carbogazoase și consumă mai multe legume, fructe și apă.

Știai că…

… bambusul este o plantă care absoarbe foarte ușor apa?

@shutterstock