Medicamente eficiente din farmacia naturii

1 64707 original jpg jpeg

Uneori pentru a scăpa de micile probleme de sănătate, apelăm la tot felul de medicamente, fără să ştim de puterea vindecătoare a celor mai comune remedii naturale. Descoperă ce beneficii au acestea!

Merişoarele te protejează de infecţiile urinare

Una din cinci femei suferă măcar o dată de o infecţie urinară. Unele dintre acestea sunt însă mai predispuse la această afecţiune. De obicei,infecţiile urinare apar din cauza bacteriei E-coli. Merişoarele au rolul de a împiedica bacteria de a se fixa de pereţii organelor,prevenind apariţia infecţiei. Din păcate,odată ce se declanşează doar antibioticele te mai pot ajuta să o ţii sub control.

Pentru a preveni infecţiile urinare este necesar să bei un pahar cu suc de merişoare combinat cu apă în fiecare zi. Poate fi consumat de majoritatea persoanelor,dar ar trebui evitat de către cei care au reflux gastroesofagian,întrucât aciditatea ridicată poate agrava simptomele.

Citeşte şi:

Scorţişoara reduce colesterolul rău

De ce îngraşă stresul?

Seminţele de in îţi apără inima

Din cauza colesterolului mărit,din ce în ce mai multe femei de peste 45 de ani încep să aibă probleme cardiovasculare. Seminţele de in sunt bogate în Omega-3,iar 20 de grame zilnic sunt suficiente pentru a reduce colesterolul „ rău”,prevenind blocarea arterelor.

Le poţi adăuga la porţia ta zilnică de lapte cu cereale sau într-un cocktail care să ţină loc de gustare. Este bine să mănânci măcar o linguriţă de seminţe pe săptămână,însă nici să nu exagerezi,deoarece înlocuiesc cu succes laxativele.

Ceaiul verde previne cancerul

Este una dintre maladiile care afectează din ce în ce mai multe femei. Însă,cu ajutorul ceaiului verde poţi preveni dezvoltarea tumorilor. De asemenea,împiedică acumularea de proteine în celule,proces care duce la transformarea celulelor sănătoase în celule cancerigene. Pentru a beneficia de toate proprietăţile ceaiului verde,este recomandat să bei 6 căni de ceai zilnic.