Minunatele beneficii ale produselor apicole

1 61764 original jpg jpeg

Produsele apicole - lăptişorul de matcă, polenul de albine, propolisul şi mierea crudă - au puteri curative excepţionale. Sunt bogate în vitamine, minerale, aminoacizi, şi pot avea acţiuni antibiotice. Află mai multe despre minunatele lor beneficii!

Lăptişorul de matcă-agent de întinerire

Lăptişorul de matcă este un lichid subţire,extrem de nutritiv,alb ca laptele şi cremos secretat de glandele hipofaringiene ale albinelor matcă. El transformă o femelă albină obişnuită într-o “Regină”,creşte speranţa de viaţă de la trei luni până la cel puţin cinci ani şi îi permite să producă ouă de două ori cât greutatea ei în fiecare zi (peste 3000 de ouă).

Lăptişorul de matcă este bogat în proteine,în complexul de vitamine B,vitamina C,vitamina E şi inositol. Este un supliment foarte bun pentru a reduce stresul. De fapt,conţine de 17 ori mai multă vitamina B5,care reduce stresul,decât cel care se găseşte în polen uscat. Lăptişorul de matcă conţine gama-globulină cunoscută pentru stimularea sistemului imunitar şi combaterea infecţiilor. Asigură totodată şi necesarul de minerale:calciu,cupru,fier, fosfor,potasiu,silicon şi sulfur.

Cercetătorii au descoperit faptul că lăptişorul de matcă conţine un antibiotic cu un sfert din puterea de acţiune a penicilinei,în schimb,fără efecte secundare. De asemenea,cercetătorii au descoperit că lăptişorul de matcă conţine un compus complex care stimulează glandele şi normalizează sistemele reproducătoare atât la bărbaţi cât şi la femei şi funcţionează ca un hormon natural şi stopează dezvoltarea bacteriilor care cauzează coşurile şi microbii digestivi. Lăptişorul de matcă este bogat în acizi nucleici,ARN şi ADN. Gelatina,un alt component important,este unul dintre precursorii colagenului,care este un alt compus al lăptişorului de matcă. Colagenul este un element anti-îmbătrânire care păstrează pielea catifelată şi tânără. Se găseşte sub formă lichidă,de capsule sau de pastă.

Polenul de albine-creme de la creme

Acesta este “Rolls Royce”-ul derivatelor apicole şi este unul dintre cele mai bune remedii naturale. Această substanţă aurie,sub formă de praf,este produsă de plantele cu flori, este culeasă de albine şi reprezintă o adevărată fabrică de substanţe nutritive. Poate fi folosită împotriva alergiilor (în special,pentru febra de fân şi sinuzită),a infecţiilor cronice,a creşterii în volum a prostatei şi a deficienţelor nutriţionale.

Polenul de albine conţine urme de cantităţi de minerale şi vitamine,este foarte bogat în proteine, carbohidraţi şi conţine toate ingredientele necesare pentru o dietă echilibrată. Douăzeci şi doi de nutrienţi de care are nevoie organismul uman se găsesc în acest aliment “perfect”,inclusiv toate vitaminele din complexul de vitamine B,vitamina C,D,E,K şi Beta Caroten (vitamina A),plus numeroase minerale, enzime şi coenzime,acizii graşi din plante,carbohidraţi, proteine şi 22 de aminoacizi (inclusiv toţi cei opt aminoacizi ”esenţiali” pe care organismul nu îi poate produce singur).

Vezi AICI ce proprietăţi au celelalte produse apicole!Recente

durere in gat jpg
Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg