Motive pentru care e bine să bei ceai

1 53313 original jpg jpeg

Atunci când bei ceai te gândeşti la toate beneficiile pe care le are asupra organismului? Pe lângă faptul că este plăcut să savurezi un ceai aromat, organismul tău îţi va mulţumi, întrucât această băutură are o mulţime de efecte benefice. Descoperă-le şi tu!

Este bogat în antioxidanţi

Această caracteristică a ceaiului este probabil cea mai cunoscută,dar în egală măsură şi cea mai importantă. Aşa cum lemnul are nevoie deprotecţie pentru a nu se deteriora în timp şi pentru a-şi menţine aspectul frumos,aşa şi organismul uman are nevoie de antioxidanţi pentru a se apăra de efectele negative ale poluării sau îmbătrânirii.

Conţine mai puţină cofeină decât cafeaua

Consumând ceai,vei obţine aceeasi energie ca şi dintr-o cană de cafea,dar cu o cantitate de cofeină redusă la jumătate. Mai mult decât atât,energia se va elibera treptat în organism,menţinându-ţi starea de revitalizare pentru o perioadă mai mare de timp.

Reduce riscul de infarct şi de boli de inimă

Un studiu realizat în Olanda a demonstrat că riscul de boli de inimă este redus cu 70% la persoanele care consumă regulat ceai negru,faţă de persoanele care nu consumă deloc.

Contribuie la creşterea imunităţii

Consumul de ceai,chiar şi pe perioade scurte,contribuie la creşterea rezistenţei organismului împotriva infecţiilor.

Nu conţine calorii,dacă îl consumi neîndulcit şi fără lapte

Dacă înlocuieşti băuturile carbogazoase consumate zilnic cu una sau două ceşti de ceai,vei reduce numărul de calorii şi vei reuşi să pierzi în greutate. Mai mult,polifenolii din ceaiul verde contribuie la reducerea absorbţiei de grăsimi în sânge,ceea ce ajută la reducerea colesterolului şi la scăderea în greutate.

Aşadar,fie că vrei să îţi protejezi organismul,să îţi creşti imunitatea sau eşti pur şi simplu în căutarea unei băuturi savuroase şi relaxante,dar fără calorii,ceaiul este cu siguranţă alegerea perfectă. Bucură-te de ceai şi de tot ceea ce oferă el şi vei reuşi să ai un stil de viaţă sănătos,armonios şi liniştit.