NUCILE, o sursă preţioasă de acizi graşi OMEGA-3 şi de vitamina E

1 66284 original jpg jpeg

Nucile sunt o gustare ieftină şi săţioasă, pot înlocui cu brio snacksurile nesănătoase, aducând organismului numeroase beneficii. Nuca, originară din zona Mării Caspice, a fost introdusă pe continentul european de către romani, s-a răspândit rapid, devenind un aliment foarte popular.

Există peste 30 de varietăţi de nuc,iar România se află printre producătorii de top din Europa.

Dintre beneficiile consumului de nuci enumerăm:

-Nucile conţin grăsimi bune,având în compoziţie acizi graşi esenţiali omega-3.

Acidul alfalinoleic din nuci luptă împotriva colesterolului "rău" (LDL) şi previne depunerea plăcilor de grăsime pe artere.

În doar 25gr de nuci avem 90% din necesarul zilnic de acizi graşi omega-3.

-Nucile sunt unul dinte puţinele alimente care conţin melatonină,hormonul care te ajută să ai un somn odihnitor.

Mănâncă nuci cu două ore înainte de culcare pentru a da timp organismului tău să asimileze melatonina.

-Sunt ideale pentru un păr sănătos,deoarece conţin biotină (vitamina B7),care întăreşte firul şi previne căderea părului. 

Află mai multe despre beneficiile nucilor AICI