NUCILE, o sursă preţioasă de acizi graşi OMEGA-3 şi de vitamina E
Nucile sunt o gustare ieftină şi săţioasă, pot înlocui cu brio snacksurile nesănătoase, aducând organismului numeroase beneficii. Nuca, originară din zona Mării Caspice, a fost introdusă pe continentul european de către romani, s-a răspândit rapid, devenind un aliment foarte popular.
Există peste 30 de varietăţi de nuc,iar România se află printre producătorii de top din Europa.
Dintre beneficiile consumului de nuci enumerăm:
-Nucile conţin grăsimi bune,având în compoziţie acizi graşi esenţiali omega-3.
Acidul alfalinoleic din nuci luptă împotriva colesterolului "rău" (LDL) şi previne depunerea plăcilor de grăsime pe artere.
În doar 25gr de nuci avem 90% din necesarul zilnic de acizi graşi omega-3.
-Nucile sunt unul dinte puţinele alimente care conţin melatonină,hormonul care te ajută să ai un somn odihnitor.
Mănâncă nuci cu două ore înainte de culcare pentru a da timp organismului tău să asimileze melatonina.
-Sunt ideale pentru un păr sănătos,deoarece conţin biotină (vitamina B7),care întăreşte firul şi previne căderea părului.
Află mai multe despre beneficiile nucilor AICI.