Oţetul balsamic PONTI, un aliment-minune

1 54267 original jpg jpeg

Începând cu 1867, bazându-se pe calitate şi inovaţie, mixând tradiţia culinarã italianã cu tehologia şi comunicarea, PONTI satisface cerinţele consumatorilor din peste 65 ţări. Calitatea superioarã a produselor a fost recunoscută de consumatori, PONTI fiind lider de piaţă în Italia.

Oţetul PONTI di Modena,un ajutor extraordinar în bucătărie şi delicios la masă,este rezultatul unui amestec perfect între must de struguri din zona certificată Di Modena şi oţet din vin. Aroma deosebită este obţinută în urma unei maturări în butoaie din lemn.

Oţetul balsamic PONTI are un gust dulce-acrişor,perfect pentru a fi folosit la diverse preparate precum:salate,dressinguri pentru pregătirea cărnii,sosuri vinaigrette etc. fiind de nelipsit în dieta mediteraneană.

Beneficiile oţetului balsamic

Oţetul balsamic conţine acizi alfa linoleici şi acizi graşi Omega 3 oferind astfel o protecţie sporită împotriva bolilor de inimă,şi în plus,alungă oboseala şi favorizează digestia.

Resveratrolul din sâmburii strugurilor (antioxidant) încetineşte dezvoltarea tumorilor,întăreşte ficatul şi poate preveni cancerul de sân. Tot în seminţe,se mai găsesc şi componente care ajută la vindecarea artritei,a bolilor cardiovasculare şi a unor alergii.

Digestia beneficiază din plin de pe urma acestui aliment-minune:metabolismul este grăbit,apetitul excesiv este înlăturat,ceea ce face sa dispară în timp şi kilogramele în plus.

Oţetul balsamic are efect asupra colesterolului rău,pe care il elimină treptat din organism. El mai conţine şi minerale necesare sănatăţii oaselor:este suficientă o cură de 32 de zile pentru ca asimilarea calciului în corp sa devină mult mai uşoară.

Diferitele infecţii sunt eliminate,inclusiv laringitele,faringitele şi alte asemenea neplăceri asociate cu răceala.

Datorită acidului acetic din compoziţie,reglează glicemia.