Oţetul de mere. 7 beneficii pentru ten şi menţinerea greutăţii

1 74823 original jpg jpeg

Oţetul de mere este o alternativă la remediile clasice. De pildă, chiar Hipocrat îl folosea în loc de antibiotic. În cele ce urmează, îţi prezentăm câteva metode de folosire în scop medicinal, pentru a-ţi menţine sănătatea şi frumuseţea pielii şi a părului sau pentru a slăbi.

1. Un pont de reţinut pentru sezonul estival,care se apropie,este următorul:efectele arsurilor solare pot fi diminuate dacă faci o baie cu oţet de mere. Nu-ţi surâde ideea de a folosi oţetul de mere? Foloseşte o altă variantă de aplicare a oţetului de mere pe piele:îmbibă o bucată de pânză cu oţet şi tamponează cu ea zonele cu probleme.

2. Se spune despre oţetul de mere că este foarte bun în curele de slăbire. Adaugă-l în salate sau bea de două ori pe zi câte un pahar de apă în care ai adăugat şi o linguriţă de oţet de mere.

Bun pentru scalp

3. Despre oţetul de mere se mai ştie că ajută la îndepărtarea mătreţei şi la reechilibrarea pH-ului scalpului. Amestecă oţet de mere şi apă în cantităţi egale şi aplică soluţia pe scalp. Nu trebuie să clăteşti părul după aceea,doar să-l laşi să se usuce.

4. Diluat cu apă,în cantităţi egale,oţetul de mere este foarte bun ca tonic facial.

Oţetul de mere - Atenţie!

Ai grijă ca amestecul să nu ajungă în zona ochilor,pentru că oţetul de mere afectează vederea.

5. Un pahar de apă în care ai pus o linguriţă de oţet de mere este de ajutor în tratamentul hipertensiunii şi al hipercolesterolemiei. Acelaşi amestec este util şi în eliminarea respiraţiei urât mirositoare (halenă). Foloseşte-l să faci gargară,de câteva ori după spălarea dinţilor.

Oţetul de mere te ajută dacă ai constipaţie

6. Oţetul de mere este posibil să te ajute şi în cazul în care ai negi. Îmbibă o bucată de vată cu oţet de mere,aplic-o pe zona cu negi şi lasă oţetul să acţioneze timp de minimum 20 de minute şi de maximum 2 ore.

7. Dacă suferi de constipaţie sau de diaree, oţetul de mere îţi poate fi de folos. În primul caz,ai nevoie de două linguriţe de oţet de mere într-un pahar cu apă,iar în al doilea de două linguri de oţet de mere în aceeaşi cantitate de apă. În ambele situaţii,este indicat să bei de trei ori pe zi această soluţie până la dispariţia simptomelor.