Oţetul de mere, benefic pentru acnee

1 85309 original jpg jpeg

Benefic pentru sănătate şi frumuseţe, oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea multor afecţiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale. 

Alimentaţia bogată în calorii supune la eforturi suplimentare aparatul digestiv. Astfel, cu 10 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea un pahar mic cu apă călduţă în care a fost diluată 1 linguriţă cu oţet de mere. Alege varianta oţetului de mere bio. Pentru a trata arsurile minore, foloseşte oţetul de mere în cantităţi mici şi diluat cu apă. 

Scade febra

Oţetul de mere poate deveni un aliat de nădejde când te confrunţi cu răceala. Pentru scăderea febrei, poţi aplica pe piept, frunte sau tălpi, cel puţin 10 minute, comprese cu oţet de mere diluat în apă. De asemenea, oţetul poate uşura respiraţia şi combate tusea. Amestecă 80 ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Se ia câte 1 lingură din acest preparat, 1 dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor.

Comprese contra durerilor reumatice

Dacă ai în casă o sticlă cu oţet de mere, ai şi un leac bun contra reumatismului. Pentru calmarea durerilor reumatice, ai nevoie de 1 lingură de oţet de mere la 1 litru de apă fiartă, pentru a aplica pe zonele afectate comprese. Durerile reumatice agravate de frig pot fi tratate cu o cataplasmă obţi¬nută din 2 linguriţe de oţet, 1 linguriţă de hrean ras şi 1 linguriţă de ceapă tocată mărunt. Amesteci bine cele 3 componente, înveleşti în tifon, apoi aplici pe locul afectat. Cataplasma se ţine aproximativ 1 oră.

Alungă migrenele

Te doare capul? Aplică pe tâmple o compresă înmuiată într-un amestec de apă caldă şi oţet de mere! O metodă mai veche care dă rezultate surprinzătoare este inspirarea timp de aproximativ 10 minute a vaporilor de oţet. Toarnă într-un vas cantităţi egale de oţet de mere şi apă, apoi le pui pe foc. După ce apa a fiert, acoperă capul cu un prosop mare şi stai aplecat deasupra vasului ca să inhalezi aburii pe care îi emană infuzia.

Te scapă de acnee

Oţetul de mere poate să facă minuni pentru piele. Datorită faptului că echilibrează pH-ul pielii, oţetul catifelează, estompează ridurile şi previne secreţia de sebum în exces. Îmbibă 1 bucată de vată în oţet de mere îndoit cu apă şi curăţă faţa, tamponând mai mult zona cu probleme de 2 ori pe zi.

Sursă imagine: balkanweb.com