Păr vopsit cu zaţ de cafea. Colorant fără chimicale pentru tine

păr vopsit cu zaţ de cafea jpeg

Când îţi mai rămâne zaţ de cafea, să nu-l mai arunci. Este un ingredient foarte util pentru îngrijirea părului, dar şi a pielii, fiind un colorant natural şi un scrub eficiente. Iată ce trebuie să ştii despre un păr vopsit cu zaţ de cafea.

Obişnuieşti să bei cafea zilnic? Opreşte zaţul,pentru că are multe întrebuinţări.

Păr vopsit cu zaţ de cafea - Vopsea fără chimicale pentru părul brunet

Poţi colora firele albe ale rădăcinilor cu zaţ de cafea. Are putere mare de acoperire şi nu ai nevoie de substanţe chimice care distrug structura firelor,ca să obţii un păr de invidiat. Tot ce trebuie să faci este să fierbi zaţul de cafea în apă,trei linguri de zaţ la 300 ml de apă.

După ce fierbe lichidul,se ia de pe foc şi se lasă puţin la răcit,apoi se aplică pe păr. Ca să acţioneze în profunzime,trebuie să ţii amestecul cel puţin o jumătate de oră. La final,clăteşte părul cu multă apă şi spală-te ca de obicei,cu apă din abundenţă.

Foloseşte zaţul şi ca scrub

Dincolo de păr vopsit cu zaţ de cafea, foloseşte zaţul şi ca scrub pentru corp. Din cinci linguri de zaţ,cinci de ulei de ulei de măsline,cinci capsule cu vitamina E uleioasă se face o pastă cu particule abrazive,ideală pentru a îndepărta celulele moarte de pe suprafaţa pielii.

Masează energic cu acest scrub zonele predispuse la celulită şi pe cele cu piele mai uscată,iar rezultatul va fi unul surprinzător. Pielea ta va fi netedă şi catifelată.

Păr vopsit cu zaţ de cafea - Poţi face şi împachetări cu zaţ

Ca să îndepărtezi cicatricile lăsate de celulită,poţi face şi exerciţii fizice la intervale regulate de timp,de pildă,de trei ori pe săptămână. Antrenamentele cardio sunt excelente pentru pierderea în greutate şi pentru estomparea liniilor specifice celulitei.

Mai poţi face şi împachetări cu zaţ de cafea şi albuş de ou,care se aplică pe coapse. Apoi se înveleşte zona cu o folie de plastic şi se lasă să acţioneze nu mai puţin de o jumătate de oră. La final,clăteşte bine pielea cu apă călduţă.

Sursă foto: www.healtht.ga