Plante care calmează durerile în gât

1 70761 original jpg jpeg

Apa rece pe care o bei pentru a te răcori în zilele călduroase sau aerul condiţionat pot fi cauzele apariţiilor răcelilor pe timp de vară. Medicicii susţin că în acest sezon predomină infecţiile la nivelul faringelui. Descoperă cum poţi calma durerile în gât cu ajutorul plantelor medicinale.

Chiar şi vara organismul este expus celor peste 200 de virusuri responsabile de virozele respiratorii,susţin specialiştii GTS Solution. Infecţiile faringienedebutează brusc prin stare generală afectată,febră,nas înfundat,dureri de cap şi mai ales dureri în gât. Aceste simptome pot fi tratate cu ceaiuri,inhalaţii şi frecţii. Având în vedere că este vară,aceste remedii pot fi înlocuite cu 3 uleiuri din plante medicinale de mare ajutor în tratarea gâtului iritat,dar şi în întărirea imunităţii.

Uleiuri care treatează gâtul iritat

Uleiul de gălbenele– are efect antiinflamator şi acţiune antialergică. Reduce durerea,opreşte răspândirea infecţiei,reduce mâncărimea,îndepărtează disconfortul la înghiţire şi accelerează procesul de vindecare.

Uleiul de cătină– are efect antibacterian şi antiinflamator,stimulează procesul de regenerare. Acţionează asupra bacteriilor,reduce durerea şi răspândirea infecţiei,reduce edemul,senzaţia de mâncărime,îndepărtează disconfortul la înghiţire.

Uleiul de bergamotă– stimulează imunitatea şi acţionează ca un agent de răcire. Reduce disconfortul la nivel local şi accelerează procesul de regenerare a mucoasei respiratorii.

Citeşte şi:

Inamicii naturali ai răcelilor

6 soluţii din natură pentru răcelile de vară

Beneficiile uleiurilor de gălbenele,cătină şi bergamotă