Plantele care au grijă de inima ta!

1 72132 original jpg jpeg

Fie că e vorba despre ateroscleroză sau de cardiomiopatie ischemică, cele mai de temut boli de inimă pot fi îmblânzite cu ajutorul leacurilor verzi. Din hrean, cicoare şi anghinare se pot face remedii eficiente care îmblânzesc bolile cardiace.

Una dintre cele mai întâlnite afecţiuni ale inimii este angina pectorală,care se manifestă printr-un dezechilibru al volumului de sânge care ajunge la inimă. Mai exact,inima are nevoie de mai mult sânge,însă acesta e împiedicat să circule din cauza arterelorîngustate. Este o problemă de sănătate complicată,însă cu toate acestea poate fi ameliorată cu remedii din natură.

Cicoarea calmează durerea în piept

Crizele de durere în piept cu iradieri spre mâna stângă pot fi calmate cu dulceaţă de rădăcină de cicoare sau cu alcool din rădăcină de cicoare,din care se bea câte un păhărel pe zi. Apoi,ca să ajuţi la dilatarea arterelor prepară o infuzie de frunze,flori şi fructe de păducel.

O linguriţă de plantă se opăreşte cu 250 ml apă clocotită. Dacă se adaugă şi flori de valeriană şi talpa gâştei,ceaiul va avea mai mult efect. Se beau două căni de infuzie pe zi.

Anghinarea,bună în ateroscleroză

O altă afecţiune care face victime în rândurile bărbaţilor şi femeilor este ateroscleroza,o boală care se caracterizează prin rigidizarea,îngroşarea şi înfundarea arterelor cu cheaguri de sânge.

Eficient în această situaţie este ceaiul de anghinare,care se prepară dintr-o lingură de plantă mărunţită,la care se adaugă 500 de ml apă clocotită. După ce se răceşte,se strecoară şi se îndulceşte. O parte se bea dimineaţa pe stomacul gol,după care se stă culcat o jumătate de oră pe partea dreaptă. Restul de ceai se bea cu o jumătate de oră înaintea mesei. Anghinarea scade colesterolul din sânge.

Hreanul are proprietăţi cardiotonice

Insuficienţa cardiacă se numără printre cele mai frecvente boli ale inimii şi se manifestă prin incapacitatea inimii de a iriga corpul cu sânge. De ajutor sunt plantele cu rol cardiotonic,precum este hreanul.

Decoctul de hrean se face din 50 g frunze şi flori de hrean proaspete sau 25 g uscate,la care se adaugă 200 ml apă şi se fierb 5 minute. Se răceşte,se strecoară şi se amestecă cu miere,40 g la 100 g ceai. Se păstrează într-o sticlă,la temperaturi joase,şi se consumă câte trei linguri pe zi,după fiecare masă principală,timp de două săptămâni pe lună. Este indicat să se urmeze cura timp de trei luni.

©everydayhealth.comRecente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg