Plantele care au grijă de inima ta!

1 72132 original jpg jpeg

Fie că e vorba despre ateroscleroză sau de cardiomiopatie ischemică, cele mai de temut boli de inimă pot fi îmblânzite cu ajutorul leacurilor verzi. Din hrean, cicoare şi anghinare se pot face remedii eficiente care îmblânzesc bolile cardiace.

Una dintre cele mai întâlnite afecţiuni ale inimii este angina pectorală,care se manifestă printr-un dezechilibru al volumului de sânge care ajunge la inimă. Mai exact,inima are nevoie de mai mult sânge,însă acesta e împiedicat să circule din cauza arterelorîngustate. Este o problemă de sănătate complicată,însă cu toate acestea poate fi ameliorată cu remedii din natură.

Cicoarea calmează durerea în piept

Crizele de durere în piept cu iradieri spre mâna stângă pot fi calmate cu dulceaţă de rădăcină de cicoare sau cu alcool din rădăcină de cicoare,din care se bea câte un păhărel pe zi. Apoi,ca să ajuţi la dilatarea arterelor prepară o infuzie de frunze,flori şi fructe de păducel.

O linguriţă de plantă se opăreşte cu 250 ml apă clocotită. Dacă se adaugă şi flori de valeriană şi talpa gâştei,ceaiul va avea mai mult efect. Se beau două căni de infuzie pe zi.

Anghinarea,bună în ateroscleroză

O altă afecţiune care face victime în rândurile bărbaţilor şi femeilor este ateroscleroza,o boală care se caracterizează prin rigidizarea,îngroşarea şi înfundarea arterelor cu cheaguri de sânge.

Eficient în această situaţie este ceaiul de anghinare,care se prepară dintr-o lingură de plantă mărunţită,la care se adaugă 500 de ml apă clocotită. După ce se răceşte,se strecoară şi se îndulceşte. O parte se bea dimineaţa pe stomacul gol,după care se stă culcat o jumătate de oră pe partea dreaptă. Restul de ceai se bea cu o jumătate de oră înaintea mesei. Anghinarea scade colesterolul din sânge.

Hreanul are proprietăţi cardiotonice

Insuficienţa cardiacă se numără printre cele mai frecvente boli ale inimii şi se manifestă prin incapacitatea inimii de a iriga corpul cu sânge. De ajutor sunt plantele cu rol cardiotonic,precum este hreanul.

Decoctul de hrean se face din 50 g frunze şi flori de hrean proaspete sau 25 g uscate,la care se adaugă 200 ml apă şi se fierb 5 minute. Se răceşte,se strecoară şi se amestecă cu miere,40 g la 100 g ceai. Se păstrează într-o sticlă,la temperaturi joase,şi se consumă câte trei linguri pe zi,după fiecare masă principală,timp de două săptămâni pe lună. Este indicat să se urmeze cura timp de trei luni.

©everydayhealth.com



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg