Polenul, sursa ta de sănătate

1 69548 original jpg jpeg

Într-o lume asaltată de stres şi poluare, în care alimentaţia este de cele mai multe ori inadecvată, polenul este remediul natural de care avem nevoie pentru o viaţă cât mai sănătoasă. Descoperă beneficiile acestuia asupra organismului, în cele ce urmează!

Efecte benefice

Polenul crud este un aliment viu,care,faţă de polenul uscat,are în plus lactofermenţi ce ajută la regenerarea florei intestinale,enzime,bacterii benefice şi antioxidanţi. Excelent tonic,energizant şi antianemic,vitaminizant şi mineralizant,polenul crud combate stările de oboseală,înlăturând surmenajul fizic şi intelectual.

În plus,contribuie la buna funcţionare a inimii,calmează ameţelile,palpitaţiile şi angina pectorală,reglează colesterolul,fortifică reţeaua capilară şi este eficient împotriva varicelor.

Nu în ultimul rând,ajută la ameliorarea afecţiunilor oculare şi a diferitelor afecţiuni ale ficatului,fiind recomandat şi în cazul diverselor afecţiuni ale aparatului respirator. Frumuseţea,aspectul tineresc şi luminozitatea tenului au în egală măsură de câştigat din folosirea polenului în creme,măşti cosmetice şi diverse loţiuni.

Polenul crud se păstrează la congelator,dar nu îngheaţă,datorită conţinutului scăzut de apă (aproximativ 8-10%),fapt ce permite consumarea imediată după ce a fost scos din congelator.

Sortimente de polen esenţiale pentru sănătatea ta

Pe lângă binecunoscutul polen poliflor,Apiland îţi oferă acum,din zonele de deal şi de munte ale Transilvaniei,alte 7 sortimente de polen crud de cea mai bună calitate.

Polen crud de salcie– rar şi destul de greu de obţinut,mai este numit şi "perla polenurilor". Protejează conjunctiva şi corneea,prevenind cataracta sau degenerescenţa maculară legată de vârstă. Fiind foarte bogat în acid folic (vitamina B9),creşte fertilitatea şi asigură protecţia embrionului în timpul sarcinii.

Polen crud de trandafir sălbatic–excelent tonifiant,fortifiant,energizant şi antianemic,este indicat pentru combaterea oboselii cronice. Ajută la reglarea tranzitului intestinal şi la prevenirea inflamaţiilor colonului.

Polen crud de păducel–reduce depunerile de grăsime de pe pereţii arterelor sau din alte ţesuturi,ajutând astfel la scăderea nivelului de colesterol. Contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi este un bun aliat în curele de slăbire.

Polen crud de castan dulce şi mur–este un excelent antioxidant,previne demineralizarea şi asigură echilibrul sistemului nervos,fiind recomandat în stări de anxietate sau depresie uşoară.

Polen crud de prun– are acţiune benefică asupra stomacului,bilei,ficatului şi normalizează apetitul alimentar. Încetineşte procesele de îmbătrânire,creşte capacitatea de concentrare,îmbunătăţeşte memoria şi întreţine frumuseţea tenului.

Polen crud de măr–ajută organismul să se apere de infecţiile microbiene. Conţinutul ridicat de polifenoli îi conferă o mare putere antioxidantă. Este o veritabilă sursă de energie pentru organism şi contribuie la întărirea şi protecţia inimii.

Polen crud de iarbă neagră–stimulează buna funcţionare a rinichilor,asigurând astfel detoxifierea organismului. Îmbunătăţeşte capacitatea de memorare,previne pierderile osoase,are acţiune benefică asupra tiroidei şi ajută la tratarea hemoroizilor şi a varicelor.

Polen crud poliflor–contribuie la regenerarea florei intestinale. Datorită conţinutului ridicat de vitamine B,proteine şi minerale,suplineşte carenţele alimentare. Reduce oboseala cronică,redă optimismul şi vitalitatea,fiind indicat în special persoanelor supuse la stres sau care se află în convalescenţă.

Polenul crud Apiland se găseşte în magazinele cu produse naturiste şi pe www.apiland.ro,atât în variantele convenţionale,cât şi în variantele Bio.