Poţi îmblânzi migrenele cu ceaiuri din plante

1 72990 original jpg jpeg

Ca să scapi de durerea cumplită de cap încearcă şi remediile din plante înaintea analgezicelor puternice de la farmacie!

Infuziile şi decocturile te pot ajuta să diminuezi durerile de cap provocate de oboseală sau de stres.

Bea ceai sau fă băi cu mentă

Durerile de cap nu-ţi dau linişte şi nu te poţi concentra? Dimineaţa,pe stomacul gol,un ceai de mentă îţi redă puterile şi energia de care ai nevoie să începi o zi bine. Prepari corect infuzia din 2 linguri de plantă uscată la 500 ml de apă clocotită. Trebuie să laşi amestecul deoparte 5-7 minute,ca să se combine aromele şi proprietăţile.

Sucul care reduce instant durerea de cap şi migrenele

Poţi face ceai dintr-un amestec de plante,dacă ai nevoie de un efect calmant mai intens. Alege să combini mentă,muşeţel,valeriană şi fenicul. Vei obţine un ceai puternic aromat,pe care trebuie să-l bei la nevoie.

Inhalează ulei esenţial de eucalipt

Odată inhalaţi,vaporii uleiurilor esenţiale diminuează durerea de cap. Trebuie să pui 3 picături de ulei esenţial de mentă într-o lampă de aromaterapie şi să inspiri profund vaporii binefăcători. Îţi poţi masa şi tâmplele cu câteva picături de ulei,de exemplu,ulei de mentă,de levănţică,de eucalipt,de santal.

Ceaiul de măceşe,bun când eşti obosită

Şi măceşele au efect analgezic. În caz că te doare capul sau îţi scade glicemia,bea un ceaidin fructe uscate de măceşe. Licoarea îţi va schimba şi dispoziţia dacă eşti la serviciu şi simţi că nu mai ai putere să continui sarcinile pe care le ai de făcut. E bine să faci o cură de cel puţin o săptămână cu acest ceai,din care să bei câte o ceşcuţă dimineaţa şi una seara,cu înghiţituri mici,pentru a potenţa efectul.

Cauzele ascunse ale migrenelor