Probleme cu menstruaţia? 5 remedii naturiste din plante ce ajută

1 74260 original jpg jpeg

Te îngrijorează ciclul menstrual care durează prea mult sau prea puţin şi este însoţit de dureri mari? Dacă vrei ca aceste probleme cu menstruaţia să nu mai apară, testează următoarele câteva remedii.

O dată sau de două ori consecutiv se poate întâmpla să-ţi fluctueze ciclul,pentru că există factori care te influenţează,cum sunt stresul sever,dietele drastice,trecerile bruşte de la un sezon la altul. Când se repetă situaţia de prea multe ori şi menstruaţiile sunt abundente sau reduse,însoţite de dureri,e cazul să ceri sfatul unui medic şi,în paralel,să începi o cură cu una dintre plantele pe care ţi le recomandăm.

1. Probleme cu menstruaţia? Traista-ciobanului ţine în frâu sângerările

O plantă recomandată când ai menstruaţii abundente şi dureri pe care ai vrea să le calmezi cât mai repede,traista-ciobanului este utilă sub formă de infuzie,dar şi de tinctură. Infuzia o faci din două linguriţe de plantă şi o cană cu apă. Pentru a obţine efectele dorite,bea trei căni în fiecare zi. Pentru tinctură,ai nevoie de 20 de grame de plantă macerată în 100 de grame de alcool de 70 de grade. Ia din ea trei grame,dilueaz-o cu apă şi consum-o în mai multe reprize pe parcursul zilei.

2. Mlădiţele de zmeur elimină chisturile

Dacă ai probleme cu menstruaţia, extractul din mlădiţe de zmeur n-ar trebui să-ţi lipsească din sertarul tău cu plante de leac.

Este benefic nu doar când ai un ciclu menstrual neregulat,ci şi în cazurile în care apar dureri înainte şi la începutul sângerării,tensiune în zona sânilor sau ţi-au fost depistate mici chisturi ovariene. Îl foloseşti aşa:de două sau de trei ori pe zi,bei 30 de picături de extract cu puţină apă. Pentru a obţine rezultate bune,ţine o cură timp de trei luni,apoi opreşte-o pentru o lună,pentru a o repeta după aceea încă trei luni.

3. Probleme cu menstruaţia - Salvia, bună şi contra durerilor

Nu ştii cum să scapi de sângerările mari din timpul menstrelor? Reţine că salvia reglează funcţiile ovariene,ameliorează crampele abdominale,precum şi neplăcerile provocate de menopauză. Ceaiul preparat dintr-o linguriţă de frunze de salvie şi 100 ml de apă este de încercat în acest caz. Bea-l rece,treptat,de-a lungul zilei. Şi pulberea de salvie este de ajutor,dacă urmezi o cură de trei luni,timp în care iei din ea câte 10 grame,de patru ori pe zi.

4. Trifoiul roşu redă echilibrul hormonal

Este bogat în fitoestrogeni,substanţe naturale care se manifestă în organism precum hormonul estrogen. Din acest motiv,trifoiul roşu reglează nivelurile hormonale,ciclul menstrual şi ameliorează crampele lunare. Îl poţi lua sub formă de infuzie,pregătită din 15 grame de flori de trifoi roşu şi 500 ml de apă. Dacă ai probleme cu menstruaţia bea din ea puţin câte puţin în decursul a 24 de ore. O cură cu acest ceai,ţinută şase luni,este indicată şi pentru stimularea fertilităţii.

5. Probleme cu menstruaţia? Gălbenelele, eficiente când îţi întârzie ciclul

Tulburările menstruale pot însemna şi dispariţia sângerărilor lunare. Se poate întâmpla când alăptezi,când ai o dietă săracă în elemente nutritive sau când te afli în perioadă de convalescenţă. Ajută la reglarea ciclului tău menstrual să bei 30 de picături de tinctură de gălbenele amestecate cu puţină apă, de trei ori pe zi. Tinctura ţi-o poţi face şi singură din 20 g de flori de gălbenele, pe care le macerezi în 100 g de alcool de 90 de grade. Dacă ai dureri în perioada ciclului, bea de două ori pe zi ceai de gălbenele făcut din două linguriţe de flori la o cană cu apă.

Te-ar mai putea ajuta şi…

...eliminarea din dietă a băuturilor care conţin alcool, pentru că stimulează formarea fibroamelor uterine.

...mişcarea de fiecare zi, cu o durată de până într-o oră, care poate consta în plimbări, ieşiri cu bicicleta, grădinărit.