Remedii care combat simptomele menopauzei

1 70700 original jpg jpeg

În jurul vârstei de 50 de ani, majoritatea femeilor trec printr-o nouă etapă a vieţii numită menopauză. Atunci se marchează sfârşitul ciclului menstrual, adică încetarea producerii de ovule. Vom afla in acest articol cateva remedii care combat simptomele menopauzei.

Pentru a combate stările nervoase,bufeurile,durerile abdominale,sângerările abundente,încearcă următoarele remedii naturiste.

Remedii care combat simptomele menopauzei cu ceaiuri din:

... traista ciobanului

Toarnă un pahar de apă clocotită peste o lingură de plantă mărunţită. Lasă să se răcorească puţin,apoi bea ceaiul. Acest leac este eficient în tratarea sângerărilor abundente din timpul menopauzei.

... sovârf

În cazul stărilor nervoase din perioada menopauzei,încearcă tratamentul pe bază de ceai de sovârf,care acţionează ca un calmant natural. Pune două căni de apă clocotită peste două linguri de plantă. Lasă la infuzat 30 de minute,apoi bea întreaga zi,în trei reprize,cu 20-40 de minute înainte de mese.

... vâsc

În cazul menopauzei precoce şi a durerilor abdominale,se recomandă prepararea unui ceai pe bază de vâsc. Toarnă două căni de apă clocotită peste o lingură de plantă şi bea o dată pe zi.

... salvie

În general,menopauza se manifestă prin prezenţa stărilor de slăbiciune. Pentru a combate aceste simptome,eficient este ceaiul pe bază de salvie. Se prepară din două linguri de plantă şi două căni cu apă clocotită. Lasă la infuzat 30 de minute şi consumă-l pe parcursul unei zile,timp de o lună. Ceaiul de salvie nu trebuie consumat mai mult de trei luni consecutive.

... păducel

Peste trei linguri de flori de păducel toarnă trei căni cu apă clocotită. Lasă la infuzat şi bea câte o cană,de trei ori pe zi. Mai poţi încerca şi infuzia din fructe şi flori de păducel. Amestecă,în proporţii egale,trei linguri de fructe şi flori,apoi adaugă peste ele trei căni cu apă clocotită. Lasă să se infuzeze la loc întunecat 2 ore. Se consumă câte o cană,de trei ori pe zi,cu 30 de minute înainte de mese.

... nuci

Pentru restabilirea echilibrului hormonal,ai nevoie de cojile de la 5 nuci,zdrobeşte-le şi acoperă-le cu o cană cu apă rece. Lasă la infuzat peste noapte,iar dimineaţa fierbe amestecul 2-3 minute,lasă-l să se infuzeze 10 minute,apoi bea-l până la ameliorarea simptomelor neplăcute cauzate de menopauză.

Remedii care combat simptomele menopauzei cu băi terapeutice pe bază de:

... rădăcină de leuştean

Se toarnă un l de apă rece peste 30 g de rădăcină uscată de leuştean. Se lasă la infuzat 3 ore,apoi se fierbe 20 de minute. Amestecul se toarnă în cadă şi se face baie înainte de somn. Tratamentul constă în 16-18 băi consecutive.

... talpa gâştei

Peste 50 g de rădăcină de talpa gâştei se toarnă 1 l de apă clocotită. Se pune la fiert pentru 30 de minute,se strecoară şi se toarnă în cadă. Tratamentul presupune 12-14 băi consecutive.Recente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg