Remedii care-ţi întăresc imunitatea

1 64668 original jpg jpeg

În această perioadă, când trecem de la frig la cald, avem nevoie de un sistem imunitar puternic, pentru a fi feriţi de alergii sau de viroze.

Iată la ce remedii poţi să apelezi,ca să-ţi întăreşti sistemul imunitar.

Ceaiul de măceşe

Măceşele conţin vitaminele A,B1,B2 şi K. Pe lângă conţinutul bogat în vitamine,fructele conţin zaharuri,acid citric şi pectine. Ceaiul de măceşe creşte imunitatea şi revigorează organismul în caz de febră. Pune 2 linguri de fructe zdrobite într-un vas. Toarnă apă clocotită şi lasă la infuzat. Îndulceşte ceaiul cu miere de albine şi bea de 3 ori pe zi.

Suc cu măr şi rădăcinoase

Curăţă un măr,doi morcovi şi o sfeclă roşie. Pune-le în storcător. Sucul format este unul delicios şi plin de antioxidanţi. Sfecla roşie protejează ficatul şi inima,iar morcovii sunt indicaţi în anemii.

Sirop de cătină

Spală boabele de cătină,curăţă-le de frunze şi crenguţe şi pune-le în blender. Strecoară de seminţe siropul rezultat. Adaugă miere,puţină apă şi păstrează-l la frigider. Acest sirop conţine calciu,magneziu,fosfor,vitaminele A,E şi întăreşte sistemul imunitar. Bea-l dimineaţa sau adaugă-l în alte siropururi.

Citeşte şi:

3 remedii naturale care înving oboseala

Remedii naturale pentru o memorie de fier

Ceai de maghiran

Măreşte rapid temperatura organismului,ajutând astfel sistemul imunitar. Toarnă apă clocotită peste o linguriţă de frunze de maghiran. Lasă la infuzat,după care strecoară amestecul. Bea o cană de ceai înainte de mese.

Pulbere de echinacee

Echinacea este una dintre plantele care şi-au dovedit eficacitatea în ceea ce priveşte creşterea capacităţii de apărare a organismului faţă de diverşi agenţi infecţioşi. Planta creşte imunitatea organismului,stimulând producţia de interferon şi limfocite. Ia 1 linguriţă rasă de pulbere de echinacee,de 3 ori pe zi,pe stomacul gol. Ţine-o sub limbă timp de 10-15 minute,apoi înghite cu apă.