Remedii care ţin glicemia sub control

1 67374 original jpg jpeg

Dacă ai glicemia mare te poţi îmbolnăvi de diabet zaharat, obezitate sau de boli ale inimii. Nu te repezi însă la famacie! În loc să apelezi la un tratament medicamentos, încercă remediile cu plante şi fructe.

Iată care sunt acestea!

Afinul

Deoarece conţine mirtilină,o substanţă care ajută la reducerea glicemiei,afinul este considerat unul dintre cele mai bune remedii care ţine glicemia sub control. Afinele pot fi consumate proaspete,congelate,uscate,timp de 2 săptămâni,sau sub formă de infuzie. Aceasta se obţine astfel:pune într-un vas o lingură de frunze de afin. Adaugă 500 ml de apă clocotită şi lasă amestecul la infuzat 15 minute. Împarte ceaiul în jumătate şi bea în fiecare zi,timp de 2 săptămâni.

Citeşte şi:

Cura de afine te menţine în formă!

Ceapa face minuni pentru piele

Urzica

O altă plantă la care poţi să apelezi dacă vrei să ţii glicemia sub control este urzica. Consum-o tpt suf formă de infuzie. Pune 2 linguri de plantă la 1 litru de apă. Bea 2 căni zilnic.

Frunze de nuc

Deoarece conţin multe uleiuri volatile,minerale,flavonoide şi taninuri,de ajutor în menţinerea glicemiei sub control sunt şi frunzele de nuc. Pune într-un vas 1 lingură de frunze de nuc. Adaugă 500 ml de apă clocotită şi lasă amestecul la infuzat 15 minute. Bea 2 căni pe zi,timp de 3 săptămâni.

Ceapa

Folosită în special în gastronomie,ceapa poate fi utiliată cu success şi în reducerea glicemiei. Poţi s-o consume crudă,în salate sau o poţi bea sub formă de decoct. Într-o crăticioară pui la fiert,într-un litru de apă,o mână cu foi de ceapă sau o ceapă tăiată. După ce a fiert,strecori amestecul şi bei câte o cană în fiecare dimineaţă.

Schinduful

Este cunoscut pentru faptul că are în compoziţie şase substanţe cu efect hipoglicemiant. Pentru bolnavii care nu sunt dependenţi de insulin se recomandă 4 linguriţe pe zi de schinduf sub formă de pulbere. Pentru cei dependenţi de insulină este indicată infuzia de schinduf (o linguriţă cu plantă la 250 ml de apă clocotită). Cura trebuie urmată 12 luni,timp în care dozele trebuie ajustate treptat.