Remedii cu coji de ceapă

Potrivit cercetătorilor britanici, consumul de coajă de ceapă reduce riscul de a face boli cardiovasculare, cancer de colon, afecţiuni gastrointestinale, obezitate şi diabet de tip 2. Datorită flavonoizilor pe care îi conţine, coaja de ceapă poate îmbunătăţi totodată şi circulaţia sangvină, reglează tensiunea arterială şi colesterolul.
CeaiAtât pentru tusea seacă,cât şi pentru gâtul roşu sau oricare alte simptome ale răcelii ori gripei,poţi face următoarea băutură:torni 2 pahare de apă clocotită peste 2 linguri de coji de ceapă mărunţite şi fierbi15-20 de minute. Când s-a răcit,strecori şi bei câte un sfert de cană de 3 ori pe zi,cu jumătate de oră înainte de mesele principale.
Pentru a scăpa de simptomele dureroase ale gingivitei şi ale aftelor,clăteşti gura cu o soluţie preparată din 3 linguriţe de coji de ceapă mărunţite peste care ai turnat 500 ml de apă fiartă. Laşi la macerat peste noapte,strecori şi te speli de 2-3 ori pe zi.
Citeşte şi:
Ce beneficii are consumul de ceapă verde asupra sănătăţii
Nu consuma ceapă dacai ai aceste probleme de sănătate!
Dacă eşti răcită,ai gripă sau imunitatea scăzută,apelează la un remediu din bătrâni:pui la un loc o lingură de coji de ceapă mărunţite,o linguriţă de pudră de rădăcină de lemn-dulce şi 50 g de ace de pin. Peste ele torni 2 litri de apă fiartă,fierbi un sfert de oră şi mai adaugi 2 linguri de măceşe pisate. Păstrezi într-un recipient termorezistent,iar a doua zi strecori şi ţii la răcoare. Consumi câte un litru pe zi.