Remedii cu sare pentru răceală. 4 leacuri care te pun pe picioare

remedii cu sare pentru răceală jpeg

Vremea schimbătoare devine o provocare pentru sistemul tău imunitar şi se poate întâmpla ca peste noapte să răceşti cum n-ai mai făcut-o de mult timp. În acest caz, pe lângă tratamentul propus de medic, iată nişte remedii cu sare pentru răceală care grăbesc vindecarea.

Remedii cu sare pentru răceala - 1. Băile cu sare te fac să te simţi mai bine

În răceli,sunt eficiente băile de picioare cu sare grunjoasă sau de bucătărie. Ajută şi să pui sare în apa de baie. Poţi înlătura şi oboseala sau durerea picioarelor cu o baie în care pui sare grunjoasă şi bicarbonat de sodiu (două linguri de sare şi o lingură de bicarbonat la un litru de apă). Ţii picioarele în apă până când se răceşte,apoi ştergi picioarele şi le ungi cu cremă de gălbenele cu propolis.

Cum se face

Într-un lighean cu apă fierbinte cât să-ţi acopere gleznele,presară 2-3 mâini de sare şi afundă-ţi picioarele în el. Le poţi menţine 10 minute sau până se răceşte apa. După ştergerea picioarelor,pune o pereche de şosete groase.

Remedii cu sare pentru răceală - 2. Sarea şi zeama de lămâie alină durerile de cap

Când durerile de cap nu cedează,încearcă un remediu cu sare de Himalayaale cărei cristale au 84 dintre cele 92 necesare pentru ca organismul să funcţioneze fără probleme. Acest tip de sare întăreşte imunitatea,îmbunătăţeşte funcţiile sistemului respirator,îţi dă energie şi reface echilibrul alcalin şi electrolitic al organismului.

Cum se face

Amestecă două linguriţe de sare de Himalaya cu zeama de la o lămâie şi puţină apă.

Remedii cu sare pentru răceală - 3. Săculeţii cu sare au efect contra inflamaţiilor

Durerile de gât,tusea şi amigdalele inflamate îţi fac viaţa un chin când ai guturai. Sarea încălzită calmează durerea şi alungă starea aceea atât de neplăcută de gât înţepenit.

Cum se face

Într-un săculeţ sau într-un prosop cusut,pune sare grunjoasă şi încălzeşte-o puţin la cuptor. Aplic-o pe gât sau pe piept şi păstreaz-o până se răceşte.

Remedii cu sare pentru răceală - 4. Soluţia salină desfundă nasul

Dacă nasul îţi este înfundat,poţi folosi creioane nazale cu mentol şi camfor sau poţi face inhalaţii cu o soluţie cu uleiuri volatilede mentă,pin,eucalipt,lavandă,dar o soluţie salină te va ajuta să te însănătoşeşti mai repede pentru că sarea acâionează ca un dezinfectant,atrage moleculele de apă,descongestionează mucoasa şi opreşte inflamaţiile nazale.

Cum se face

Amestecă o linguriţă de sare în două pahare cu apă călduţă şi,cu ajutorul unei pipete de sticlă,pune în fiecare nară câteva picături. O altă variantă este să pui amestecul în căuşul palmei şi să o tragi pe o nară mai întâi,apoi pe cealaltă.