Remedii cu tot felul de boabe

1 71817 original jpg jpeg

În caz că nu ştiai, piperul îţi creşte pofta de mâncare, năutul te ajută dacă suferi de boli digestive şi mai sunt şi alte boabe, care pot fi folosite în caz de probleme de sănătate.

Cele mai multe boabe,cum sunt piperul,năutul şi ienupărul pot fi folosite sub formă de infuzii,decocturi şi alte remedii pentru anumite afecţiuni.

Piperul,leac pentru reumatism

Indiferent de culoare,piperul poate fi un ajutor de încredere în lupta cu durerile reumatice,dar şi în caz de boli respiratorii şi digestive. Dacă ai probleme cu pofta de mâncare,tot piperul îţi poate veni într-ajutor.

Trebuie să zdrobeşti câteva boabe de piper negru şi să amesteci pudra cu câteva linguri de miere de albine. Ia câte două linguriţe dimineaţa pe stomacul gol timp de 10 zile. Dacă ai răcit,pune la fiert două pahare de vin în care adaugi câteva boabe de piper negru şi două linguri de zahăr. Bea o dată pe zi un pahar din acest amestec cât este cald.

Boabele de năut,remediu în colici renale

Aceste boabe bogate în săruri mineralepot trata problemele cardiace,pe cele ale aparatului digestiv şi ale celui nervos. Dacă le consumi sub formă de decoct,boabele de năut sunt un bun remediu în tratarea colicilor renale şi durerilor urinare. Poţi prepara decoctul din 100 g de boabe la un litru de apă clocotită,care se lasă deoparte 10 minute,după care strecoară şi bea decoctul pe parcursul zilei. Urmează tratamentul timp de o săptămână.

Boabele de ienupăr calmează tusea

Şi aceste boabe au proprietăţi terapeutice. Mai precis,ienupărul are acţiune diuretică,antiseptică şi antitusivă. Boabele acestea conţin mult ulei esenţial care poate fluidiza secreţiile bronhice şi calmează tusei.

Poţi prepara infuzia din 1-2 linguriţe de boabe de ienupăr la 200 ml de apă fierbinte,care se lasă acoperite 10 minute,apoi se filtrează şi se bea câte 4 linguriţe de infuzie pe zi. Nu depăşi această cantitate,pentru că poate irita căile renale.Recente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg