Remedii de casă pentru afecţiuni comune

1 64868 original jpg jpeg

Vara este sezonul înţepăturilor de insecte şi al arsurilor solare. Pentru a le trata poţi apela la remediile clasice din farmacie sau poţi încerca leacuri naturale, pe care le găseşti de obicei in bucătărie. Iată care sunt acestea!

Coaja de banană pentru înţepături

Eşti preferata tânţarilor şi nu pleci nicăieri fără o cremă antiinflamatoare. Pentru reducerea inflamaţiei şi calmarea senzaţiei de mâncărime,coaja de banană face minuni. Spală înţepătura cu apă şi cu săpun şi maseaz-o uşor cu partea interioară a unei coji de banană  timp de cinci minute. Nu şterge resturile,ci lasă-le să acţioneze în profunzime pentru ca înţepătura să dispară mai repede.

Citeşte şi:

Tratament SPA la tine acasă

6 secrete ale frumuseţii

Oţetul alină arsurile solare

Nici nu ţi-ai dat seama când te-ai ars,dar acum usturimea este insuportabilă. Pentru o vindecare mai rapidă,oţetul îţi sare în ajutor,deoarece conţine acid acetic,un component de bază al aspirinei cu proprietăţi în reducerea inflamaţiei şi uşurarea usturimii. Îmbibă un prosop cu apă şi oţet de mere şi aplică-l pe zonele afectate pănă când se usucă. Repetă acest tratament până la retragerea roşeţii.

Aloe vera fixează machiajul

Temperaturile ridicate sunt o probă de foc pentru rezistenţa machiajului,care în cele mai multe cazuri cedează. Aplicat înainte de machiaj,gelul de aloe vera reduce producţia de sebum şi permite machiajului să rămână intact pentru o durată mai lungă de timp. În plus,are proprietăţi anti-microbiene ce ajută la tratarea acneei.