Remedii naturale care combat greaţa

1 73985 original jpg jpeg

Greaţa poate apărea din multe motive: boli, infecţii ale tractului digestiv, mâncare sau băutură înexces. De multe ori, ea este un efect secundar al unor medicamente sau poate apărea în condiţii ridicate de stres şi în timpul călătoriilor. Iata cateva remedii naturale care combat greaţa

Indiferent de motive,senzaţia neplăcută poate crea disconfort major şi duce la vomă. Dacă senzaţia durează mai mult de 24 de ore sau dacă suferiţi de gastrită,este indicat să consultaţi cât mai grabnic un medic. Însă există câteva remedii naturale care pot reduce şi chiar elimina această problemă:

1. Remedii naturale care combat greaţa- Ghimbirul.

Poate cel mai puternic remediu antigreaţă natural,acesta a fost utilizat de mii de ani în medicina tradiţională chinezească şi ayrvedică. Infuzia de ghimbir,sau ceaiul realizat din rădăcina tocată de ghimbir (după acestă reţetă),este un remediu ieftin şi eficient. Eficienţa ghimbirului se datorează uleiurilor unice din compoziţia sa,mai mult chiar,extractul de ghimbir ar putea fi un remediu pentru răul de mişcare.

2. Remedii naturale care combat greaţa- Menta.

Atât ceaiul,cât şi uleiul de mentă (pentru aromoterapie) pot diminiua senzaţia de greaţă,mai ales dacă acesta însoţeşte alte probleme gastrointestinale. Mirosul de mentă poate fi util chiar şi femeilor însărcinate şi persoanelor cu rău de mişcare.

Vezi ce alte remedii combat greaţa aici.