Remedii naturale contra alergiilor

1 73034 original jpg jpeg

Primăvara este de obicei sezonul în care alergiile încep să-ţi dea bătăi de cap. Deşi există medicamente pentru ameliorarea simptomelor, natura vine în ajutorul tău cu o serie de remedii naturiste care pot avea aceleaşi rezultate benefice.

Uleiul de rozmarin desfundă nasul

În cazul în care te numeri printre persoanele care se confruntă cu problema nasului înfundat,inhalaţiile cu uleiuri esenţiale sunt soluţia naturală la care poţi apela.

Ai nevoie de un vas cu apă fierbinte,3 picături de ulei de eucalipt,3 picături de ulei de rozmarin,2 picături de ulei de mirt şi 2 picături de ulei din arbore de ceai. Acoperă capul cu un prosop şi inspiră adânc aburul timp de 5-10 minute. Este necesar să repeţi acest tratament de 2 ori pe zi pentru ca simptomele să se amelioreze.

Mierea,medicamentul minune al naturii

Despre efectele benefice ale mierii se ştie din cele mai vechi timpuri. Mănâncă în mod regulat miere şi de preferinţă cât mai naturală. Este indicată în cazul alergiilor deoarece albinele se hrănesc cu polen,mierea produsă acţionând ca un „minivaccin” împotriva alergiilor.

Urzica ameliorează simptomele

Este o plantă al cărei extract  se găseşte în multe dintre medicamentele destinate alergiilor. Ea poate fi consumată şi sub formă de ceai,având aceleaşi efecte benefice. Pentru ca infuzia să fie mai concentrată,menţine pliculeţul de ceai timp de 15 minute în apa fierbinte.