Remedii naturale împotriva balonării

1 73171 original jpg jpeg

Dacă te confrunţi cu senzaţia de balonare, află că sunt câteva remedii naturale pe care poţi să le încerci ca s-o combaţi. Iată care sunt acestea!

Ceaiul de salvie

Ceaiul de salvie are un efect relaxant asupra muşchilor şi combate spasmele. Pune  într-o cană o linguriţă de salvie uscată şi mărunţită,peste care toarnă o cană de apă clocotită. Lasă cana acoperită 15-20 de minute,apoi strecoară lichidul. Bea ceaiul cald,cu inghiţituri mici,de 2-3 ori pe zi.

Pătrunjel

Câteva frunze de pătrunjel mestecate bine,imediat după masă,pot fi de un real folos în combaterea balonărilor.

Ceaiul de mentă

Înainte de fiecare masă şi dimineata pe stomacul gol bea câte o cană de ceai de mentă. Peste o linguriţă rasă de plantă uscată toarnă apă fierbinte. Lasă la infuzat 9-10 minute. Nu adauga zahăr sau miere.

Salată de mărar cu seminţe de in

Mărarul conţine fier,antioxidanţi,vitamina D,sodiu,potasiu şi magneziu. Pe lângă faptul că ajută la combaterea balonării,salata cu mărar este indicată şi împotriva anemiei,constipaţiei şi a tulburărilor psihice.Consumă salată o dată pe zi,pe stomacul gol.

Ceaiul de busuioc

Toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită. Acoperă vasul şi lasă-l la infuzat 10 minute. Bea ceaiul cald,de 2 ori pe zi.

Citeşte şi:

Remedii naturale pentru sinuzită

Remedii care te scapă de indigestie

Apă cu lămâie

Bea dimineaţa pe stomacul gol un pahar de apă,amestecat cu zeama de la o jumătate de lămâie. Pe lângă faptul că acest obicei combate eficient balonarea,apa cu lămâie te ajută să-ţi menţii silueta. Evită acest tratament,dacă suferi de gastrită sau ulcer.

Ceaiul verde

Cel mai bun remediu natural împotriva constipaţiei este ceaiul verde. Acesta nu trebuie băut mai târziu de ora 4 după amiază. Bea de 2 ori pe zi,cam la aceleaşi ore. Copiii,femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie să evite ceaiul verde.